Корејци измислили невидљиви кишобран

Дизајнери Је Сунг Парк и Ву Јунг Квон направили су невидљиви кишобран, који се састоји само од дршке и ваздушног штита. Усисава ваздух кроз отворе на дну дршке и ствара ваздушну завјесу, која одбија кишне капљице. Ваздушни кишобран – једноставан електронски уређај, изум дизајнера Је Сунг Парка и Ву Јунг Квона из Јужне Кореје, састоји […]

понедељак, децембар 3, 2012 / 11:09

Дизајнери Је Сунг Парк и Ву Јунг Квон направили су невидљиви кишобран, који се састоји само од дршке и ваздушног штита. Усисава ваздух кроз отворе на дну дршке и ствара ваздушну завјесу, која одбија кишне капљице.

Ваздушни кишобран – једноставан електронски уређај, изум дизајнера Је Сунг Парка и Ву Јунг Квона из Јужне Кореје, састоји се само од дршке и ваздушног штита.

Усисава ваздух кроз отворе на дну дршке и избацује га под притиском на врху, стварајући ваздушну завјесу која одбија кишне капљице.

Снага којом се избацује ваздух може да се подеси у односу на јачину пљуска, а такође може да се склопи, како би могао да стане у торбу, или џеп.

Једина мана овог производа је животни вијек батерије.

Уколико је пљусак јак, максимална снага би вјероватно врло брзо исцрпјела батерије кишобрана.

Иако овај невидљиви кишобран изгледа као изванредна идеја и концепт, остаје питање да ли би се свидио и случајним пролазницима на које би прскала киша, преносе агенције.0 КОМЕНТАРА

  1. Ово је супер за филм, али ко би се трошио за сваку кишу. Један кишобран, ако се не губи, је доста јефтинији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *