Континенти нису препрека: Кина игра на Копа Америка

Кинеска фудбалска федерација прихватила је позив за ућешће на турниру Копа Америка, које ће се одржати 2015. године. Такмичење се састоји од 12 екипа, 10 екипа чине репрезентације из региона Јужне Америке, док два тима добијају специјалне позивнице. Репрезентацији најмногољудније земље на свијету ово је прво учешће на овом турниру. Прије Кине, на Копа Америка […]

понедељак, март 3, 2014 / 21:09

Кинеска фудбалска федерација прихватила је позив за ућешће на турниру Копа Америка, које ће се одржати 2015. године.

Такмичење се састоји од 12 екипа, 10 екипа чине репрезентације из региона Јужне Америке, док два тима добијају специјалне позивнице.

Репрезентацији најмногољудније земље на свијету ово је прво учешће на овом турниру. Прије Кине, на Копа Америка се појавио Јапан 1990. године у Парагвају.

Прошле недеље, фудбалски савез учесника Копа Америка наредне године потписао је уговор са новим селектором, Аланом Пераном, некадашњим тренером Лиона, а до скора и више клубова из Катара.

Турнир Копа Америка ће бити одигран у Перуу, од 12. јула до 4. јуна, а поред селекције Кине, учешће је потврдио и Мексико. Титулу брани репрезентација Уругваја. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *