Конструкције Петра Билбије, изложба која прати Театар фест

Аудио-видео дизајнер, Петар Билбија у уторак 17. маја, премијерно је представио своју изложбу под називом Конструкције на отварању XIX Театар феста „Петар Кочић 2016“.

четвртак, мај 19, 2016 / 10:42

Аудио-видео дизајнер, Петар Билбија у уторак 17. маја, премијерно је представио своју изложбу под називом Конструкције на отварању XIX Театар феста „Петар Кочић 2016“.

 Млади дизајнер дипломирао је ТВ монтажу на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци 2009. године, а тренутно је запослен у Народном позоришту Републике Српске.

Рад Петра Билбије посматра се кроз више праваца – почевши са музичким, гдје је ауторство потписао на више албума, као и учешће у извјесном броју других музичких пројеката, у својству аутора и коаутора.

Билбија истиче да су радови који су изложени радови дигиталне графике и дигитал арт које је радио у периоду 2015-2016. године.

Рађени су разним неконвенционалним методама, коришћењем софтвера и програмирања.

Аутор је напоменуо да је ријеч о дигиталној графици која настаје у интеракцији између човјека у тренутку стварања и алгоритама и физичких функција које се налазе унутар конвенционалних програма за коришћење компјутерске графике.

На изложби је представљено 27 графика израђених дигитално, а штампаних офсет-штампом на форексплочама ширине 100 цм.

„Ради се о апстрактним графикама, гдје се свака може посматрати као feedback момента стварања графике између човјека и компјутера“, објаснио је Билбија. Умјетник додаје да сличан процес користи када креира скулптуре и да је то врста његовог израза.

Изложба је продајног карактера и трајаће до затварања Театар феста, 24. маја 2016. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *