Коњички поход Москва-Париз

Један од значајних међународних догађаја – који ће свјетску јавност подсјетити на допринос Русије и руског народа ослобађању народа Европе од освајања Наполеона – биће коњички поход по маршути Москва – Париз. Ово захтјева посебну одговорност организатора и учесника похода” – изјавио је шеф администрације руског предсједника Сергеј Иванов. А најавио је `коњички поход` до […]

четвртак, август 9, 2012 / 16:09

Један од значајних међународних догађаја – који ће свјетску јавност подсјетити на допринос Русије и руског народа ослобађању народа Европе од освајања Наполеона – биће коњички поход по маршути Москва – Париз. Ово захтјева посебну одговорност организатора и учесника похода” – изјавио је шеф администрације руског предсједника Сергеј Иванов.

А најавио је `коњички поход` до Париза на засиједању државне комисије за припрему прославе 200 година победе у Отаџбинском рату 1812. године.

Он је додао да министарства иностраних послова и културе, предсједничка администрација и други органи власти треба да пруже организаторима „сву неопходну помоћ и логистику да би дати догађај био организован на највишем нивоу”. Али, не само организаторима `коњичког похода`.

Према упозорењу Иванова, више од половине руских ученика и студената немају јасну представу о Отаџбинском рату 1812. године и побједи над армијом Наполеона, а такво стање ствари мора да буде промијењено.

Органи државне власти и локалне самоуправе, друштвене организације треба да активно припремају и обиљеже празничне манифестације да би на тај начин патриотски васпитавли омладину. То је добар повод да омладину упознамо (о рату 1812. године) са оним шта је било пре 200 година и дамо одговор на питање „Какав је то рат био и ко је у њему побиједио?”. – нагласио је Иванов.

„Морамо боље историјски образовати нашу омладину” – додао је Иванов.

„Свечане манифестације ће се одржавати у многим регионима Русије и то не само у оним областима где су се одвијале борбе и битке 1812. године. Наш задатак је да урадимо све да би овај славни јубилеј постао заиста свенародни празник који ће нашим људима усадити понос на своју земљу и славне подвиге њених предака” – изјавио је шеф председничке администрације Владимира Путина.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *