Концерт Казалишта одгођен за зиму због безбједности

Београдска културна мрежа, организатор овогодишњег Бир феста, морала је да откаже концерт хрватског бенда „Прљаво позориште“ и да њихов наступ помери за 22. децембар у „Комбанк арени“. Главни разлог за овакав потез је безбедност чланова бенда, коју организатири нису могли да гарантују. Како „Блиц“ сазнаје, њихов концерт на Бир фесту у старту је био означен […]

четвртак, август 2, 2012 / 06:27

Београдска културна мрежа, организатор овогодишњег Бир феста, морала је да откаже концерт хрватског бенда „Прљаво позориште“ и да њихов наступ помери за 22. децембар у „Комбанк арени“.

Главни разлог за овакав потез је безбедност чланова бенда, коју организатири нису могли да гарантују.

Како „Блиц“ сазнаје, њихов концерт на Бир фесту у старту је био означен као концерт високог ризика.

-Страх од благо алкохолисаних екстремних националиста који нису љубитељи патриотске фазе „Прљаваца“ и пјесама попут „Руже хрватске“ није био неоснован – пише Блиц.

Прошле године, баш на Бир фесту, десио се инцидент, када је пијани младић с ножем у рукама насумично напао људе у публици. Организатори овакве масовне манифестације увијек су изложени ризицима и сличним инцидентима.

На огромном отвореном простору Ушћа, на највећој београдској бесплатној музичкој манифестацији, немогуће је држати све под контролом. Свирка „Прљавог казалишта“ у затвореном простору „Комбанк арене“ биће много безбједнија.

Други разлог, онај званично саопштен, јесте кратка сатница, односно планиран сат програма, колико је било предвиђено за наступ „Прљавог казалишта“.

Организатори београдске манифестације процијенили су да је 60 минута фестивалског програма мало ако се има у виду да је прошло 26 година од посљедњег концерта „Прљавог казалишта“ у Србији.

Интерес публике за концерт „Прљавог казалишта“ првог дана овогодишњег Бир феста на Ушћу био је заиста огроман и процјена експерата је била да би њиховом бесплатном концерту могло да присуствује око 150.000 људи.

– Групе као што су „Прљаво позориште“ и „Парни ваљак“ власници су вероватно највећег броја хитова у региону. Потпуно је бесмислено ограничити их на један сат свирке. „Прљаво позориште“ би можда могло за сат да одсвира само своје велике хитове из осамдесетих, а гдје су деведесете или почетак овог вијека, с најмање десетак њихових пјесама које публика воли. Реално је да њихов концерт послије 26 година паузе треба да траје бар два сата – рекао је Пеца Поповић, новинар и публициста.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *