Комунални полицајци претукли путника без карте

На друштвеној мрежи Јутјуб у уторак је објављен снимак на коме се види како комунални полицајац у Београду песницом удара човjека који не жели да напусти аутобус градског превозника. Снимак је лошег квалитета али се види како полицајац најприје удара човјека који се држи за шипку по прстима, а затим и три пута руком у […]

среда, септембар 19, 2012 / 09:05

На друштвеној мрежи Јутјуб у уторак је објављен снимак на коме се види како комунални полицајац у Београду песницом удара човjека који не жели да напусти аутобус градског превозника.

Снимак је лошег квалитета али се види како полицајац најприје удара човјека који се држи за шипку по прстима, а затим и три пута руком у стомак. Уз то се чују и ријечи полицајца: "Оћеш да пустиш, оћеш да пустиш?"

Полицајци су на крају успјели да одвоје човјека од шипке за коју се држао и оборе га на столицу, држећи га за обје руке.

Образложење уз снимак на Јутјубу је да комунални полицајци у Београду "прекорачују овлашћења".

"Путник је затечен без карте, одбио је да напусти возило и понудио је личну карту. Како је у питању држављанин Црне Горе, Бус плус контролори препуштају посао колегама из комуналне полиције. Нисам сигуран у много шта, али сам апсолутно увјерен да комунални полицајац нема право да удара неку особу у плексус уколико та особа пружа пасиван отпор", наводи се у образложењу снимка из аутобуса.

Агенција Бета је поводом снимка контактирала Комуналну полицију, али су тамо рекли да изјаве о том случају даје члан Градског вијећа Жељко Ожеговић. 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *