Комшић: БиХ не нестаје

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа Жељко Комшић сматра да та држава не нестаје и поручује председнику РС Милораду Додику да план о БиХ као „држави три национална ентитета” неће успjети. „За Босну и Херцеговину се, како у прошлости, тако и сада, стално говори како ‘полако умире’, како ‘нестаје’ и слично. А, […]

уторак, децембар 11, 2012 / 14:37

Члан Предсjедништва Босне и Херцеговине из реда хрватског народа Жељко Комшић сматра да та држава не нестаје и поручује председнику РС Милораду Додику да план о БиХ као „држави три национална ентитета” неће успjети.

„За Босну и Херцеговину се, како у прошлости, тако и сада, стално говори како ‘полако умире’, како ‘нестаје’ и слично. А, Босна и Херцеговина стоји ли стоји, постоји и постојаће, никако ни да падне, нити да умре. Очигледно је да ова наша земља има своје ‘хисторијско оправдање’, културолошко, политичко такође. Да је другачије, давно би већ нестала”, рекао је Комшић.

Појашњава да „сви данашњи противници ове земље сигурно нису ни близу јаки и моћни као што су неки други били”, те да „неће моћи ништа учинити овој земљи”.

„Истина, одузимају нам енергију и вријеме, не допуштају нам да се покренемо. Има ту и конкретних, крајње прагматичних планова, има и фашизма, као и ‘хисторијске и културолошке злобе’ усмјерене према Босни и Херцеговини. С аспекта наших живота, времена за живот које нам је дато, све то изгледа предуго, обесхрабрујуће, одузима енергију, али је сигурно пролазно. Ова тренутна криза (око овог термина ‘тренутна’ дало би се расправљати) мањим дјелом је условљена политичким разлозима”, објашњава Комшић за агенцију Анадолија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *