Колумбија: ФАРК спреман да преговара

Лидер Револуционарних оружаних снага Колумбије (ФАРК) Родриго Лондоно потврдио је данас да је ова љевичарска герилска организација спремна на учешће у мировним преговорима с циљем окончања најдужег оружаног сукоба у Латинској Америци, који траје скоро 50 година. "Долазимо за сто ради дијалога без мржње или ароганције", поручио је Лондоно, који је познат и по надимку […]

уторак, септембар 4, 2012 / 12:34

Лидер Револуционарних оружаних снага Колумбије (ФАРК) Родриго Лондоно потврдио је данас да је ова љевичарска герилска организација спремна на учешће у мировним преговорима с циљем окончања најдужег оружаног сукоба у Латинској Америци, који траје скоро 50 година.

"Долазимо за сто ради дијалога без мржње или ароганције", поручио је Лондоно, који је познат и по надимку "Тимошенко" , у видео-поруци објављеној на интернет-страници ФАРК-а.

Ово је прва званична објава ФАРК-а од када је предсједник Хуан Мануел Сантос прошле седмице објавио да су у току прелиминарни разовори пред званични мировни процес.

"Тимошенко" није објавио друге детаље. Видео-снимак је дио његове поруке у којој су снимци младих бораца како пјевају реп стихове у корист дијалога са владом.

Сантос је рекао да ће пуни мировни разговори почети у "наредним седмицама", али је и упозорио да ће "процес највјероватније бити тежак."

Колумбијски медији наводе да ће преговори почети у октобру, прво у Норвешкој, а потом на Куби.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *