Колинда у офанзиви на непослушне велепосланике

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић замјера амбасадору у Црној Гори Ивани Перић да не заступа интересе Загреба у Подгорици, јављају црногорски медији. Китаровићева је прозвала шефа дипломатије Миру Ковача због понашања појединих амбасадора, рекавши да се понекад пита да ли они заступају интересе хрватске државе или државе домаћина. "Позивам и прозивам Ковача да, након 100 […]

недеља, мај 8, 2016 / 07:14

Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић замјера амбасадору у Црној Гори Ивани Перић да не заступа интересе Загреба у Подгорици, јављају црногорски медији.

Китаровићева је прозвала шефа дипломатије Миру Ковача због понашања појединих амбасадора, рекавши да се понекад пита да ли они заступају интересе хрватске државе или државе домаћина.

"Позивам и прозивам Ковача да, након 100 дана рада Владе, коначно учини нешто у тој нашој дипломатији", рекла је она.

Предсједник Хрватске је за подгоричке "Вијести" замјерила Перићевој што је јавно подржала Хрватску грађанску иницијативу /ХГИ/ уочи избора у Тивту.

Китаровићева је нагласила да су хрватски дипломатски представници дужни да у својим иступима указују на њихов положај и могућности његовог унапређења, а никако да се мијешају у унутрашња питања других држава, што би значило давање подршке некој политичкој странци током изборног процеса.

Хрватска странка права /ХСП/ упутила је јуче молбу Китаровићевој да смијени поједине амбасадоре, а међу њима и Перићеву.

"Вријеме је да се крене са редефинисањем спољне политике и замјеном неефикасних амбасадора", саопштено је из ХСП-а. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *