Којић: Власт наставља да се понаша бахато и осионо

Актуелна власт на челу са Милорадом Додиком довела је Републику Српску на ивицу колапса, поручили су данас у Источном Сарајеву чланови Главног Одбора СДС и посланик у Народној Скупштини Републике Српске Мирослав Којић и Славиша Мишковић.  Којић је рекао на конференцији за новинре да актуелна власт не жели да се окрене рјешавању економских и социјалних […]

петак, август 3, 2012 / 18:29

Актуелна власт на челу са Милорадом Додиком довела је Републику Српску на ивицу колапса, поручили су данас у Источном Сарајеву чланови Главног Одбора СДС и посланик у Народној Скупштини Републике Српске Мирослав Којић и Славиша Мишковић.

 Којић је рекао на конференцији за новинре да актуелна власт не жели да се окрене рјешавању економских и социјалних проблема, него и даље наставља да се понаша бахато и осилно као и до сада.

"Тренутна економска ситуација у Републици Српској је катастрофална. Армија незапослених и обесправљених радника, високи намети на плате и доприносе, огроман дефицит буџета и политика задуживања, резултат су рада актуелне власти у протеклих седам година, истакао је Којић.

За то вријеме актуелна власт се, каже он, бахато понаша и наставља да расипа буџетска средства, увјеравајући грађане да је Република Српска стабилна.

"То је једна катастрофа. То једноставно сви виде, сви су суочени са том ситуацијом, само владајућа гарнитура на то не обраћа пажњу. И стално се господин Милорад Додик хвали како је РС бољи дио БиХ. Човјек је слијеп код очију, човјек једноставно не жели да види и он жели да сви повјерују у оно што он говори", рекао је Којић.

Којић додаје да актуелна власт врши класичну подјелу Репубилке Српске на два дијела.

И док око Лакташа све цвјета, остали дио Српске доведен је на ивицу колапса, због чега свакодневно долази до одлива становниства и пада наталитета, нарочито на истоку.

"Ми не знамо како да зауставимо бахатост локалних власти, јер Милорад Додик је имамо једну врло перфидну политику. Својим лаким обећањима од 2006. године нажалост успио је преварити народ, добио је већинске гласове и ми ту ништа не можемо. Дао је својим локалним начелницима да направе енормне личне трошкове, да би купио њихов мир и они због тога нити желе нити хоће да се боре за своје локалне заједнице", казо је Којић.

Крајње је вријеме да се ствари мијењају, казао је Мишковић, наводећи да је Вишеград примјер како власт не треба да се понаша и изразио наду да ће становници те општине знати да казне оне који нису штитили њихове интересе већ н наредним локалним изборим.

Мишковић, који је кандидат СДС за начелник општине и Којић, који је носилац листе, изразили су очекивање да ће СДС однијети побједу у Вишеграду, али и у највећем броју општина у РС како би се могло рећи доста бахтој власти СНСД-а.

"Крајње је вријеме да се воз звани Репубика Српка, који муњевитом брзином јури ка провалији, заустави и да се Српска отргне од колапса који јој пријети. Прилика за то су овогодиши локални избори, казали су Којић и Мишковић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *