Коха диторе: Тачи заинтерсован за сусрет са Николићем

Приштинска страна је показала заинтересованост за сусрет са предсjедником Србије Томиславом Николићем који би могао да буде уприличен приликом засједања Генералне скупштине УН, које данас почиње у Њујорку. У косовској влади истичу да су заинтересовани за сусрет премијера Хашима Тачија са Николићем због „тежине и утицаја” који он има у Србији, али не одбацују ни […]

уторак, септембар 18, 2012 / 15:14

Приштинска страна је показала заинтересованост за сусрет са предсjедником Србије Томиславом Николићем који би могао да буде уприличен приликом засједања Генералне скупштине УН, које данас почиње у Њујорку.

У косовској влади истичу да су заинтересовани за сусрет премијера Хашима Тачија са Николићем због „тежине и утицаја” који он има у Србији, али не одбацују ни могућност сусрета са премијером Ивицом Дачићем, пише данашња „Коха диторе”.

Лист преноси и изјаву портпарола косовске предсједнице Атифете Јахјаге, Арбера Влахиуа који је, коментаришући могући сусрет између Јахјаге и Николића, казао како све зависи од тога „одакле долази позив и ко је посредник”, не одбацујући могућност да до сусрета дође.

Приштински дневник такође пише, позивајући се на западне дипломатске изворе, да би на пријему поводом овогодишњег заседања Генералне скупштине УН, који 24. септембра организује амерички предсједник Барак Обама, могло доћи до првог сусрета и руковања између Јахјаге и Николића.

Дневник истиче да је главна заговорница за израду основа за разговоре о нормализацији односа између Приштине и Београда висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон. Она чини напоре да послије руковања између предсједника двије земље дође и до руковања између Тачија и предсједника Србије, пише лист, али и додаје да је из кабинета предсједника Србије таква могућност одбачена.

Коха наводи да је Николић објаснио да се са Тачијем не може руковати све док се не утврди да ли је чинио злочине над Србима током сукоба на Косову.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *