Коефицијент ПДВ-а за дистрикт умањује се са 3,5 на 3,3 одсто

Коефицијент расподјеле новца од ПДВ-а са јединственог рачуна БиХ, који сада за Брчко дистрикт износи 3,5 одсто, требало би да буде мањи, не већи од 3,3 одсто, с обзиром да анализе указују да је реална потрошња у Брчком умањена, изјавио је директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић. Лучић је рекао да је готово […]

уторак, септембар 11, 2012 / 17:04

Коефицијент расподјеле новца од ПДВ-а са јединственог рачуна БиХ, који сада за Брчко дистрикт износи 3,5 одсто, требало би да буде мањи, не већи од 3,3 одсто, с обзиром да анализе указују да је реална потрошња у Брчком умањена, изјавио је директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта Мато Лучић.

Лучић је рекао да је готово извјесно да ће и ове године умањена потрошња на подручју дистрикта смањити приход од ПДВ-а, усљед чега ће и новца у буџету бити мање.

Према његовој оцјени, потрошња би могла да буде већа уколико капитални буџет од 80 милиона КМ буде у потпуности реализован.

"Без обзира на крајњу потрошњу, коефицијент од 3,5 одсто на ПДВ који је високи представник наметнуо за период од пет година, већ првих дана послије затварања Канцеларије ОХР-а у Брчком доведен је у питање. С обзиром да анализе указују да је реална потрошња умањена, и коефицијент ПДВ-а требало би да буде мањи, не већи од 3,3 одсто", рекао је Лучић данас новинарима у Брчком.

Он је оцијенио да ће свођење чистих рачуна неизбјежно утицати или на смањење плата 3.200 запослених у јавним службама дистрикта или на неминовно смањење броја запослених, што је, напоменуо је, реално очекивати, пошто је и уз садашњи коефицијент ПДВ-а од 3,5 одсто број запослених све мањи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *