Кочићево перo припало Бориславу Чичовачком

Награду Кочићево перо за прољеће 2014. године биће додијељена Бориславу Чичовачком за књигу Расковиник, за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост љепоти Кочићеве мисли и ријечи, саопштила је Задужбина „Петар Кочић“ Бањалука – Београд. Одлуку да награди ово издање београдске издавачке куће "Архипелаг" једногласно је донио жири у чијем су саставу књижевници Никола Вуколић, […]

уторак, март 25, 2014 / 12:42

Награду Кочићево перо за прољеће 2014. године биће додијељена Бориславу Чичовачком за књигу Расковиник, за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост љепоти Кочићеве мисли и ријечи, саопштила је Задужбина „Петар Кочић“ Бањалука – Београд.

Одлуку да награди ово издање београдске издавачке куће "Архипелаг" једногласно је донио жири у чијем су саставу књижевници Никола Вуколић, Миљенко Јерговић и Младен Весковић.

Предсједник жирија, књижевник Вуколић рекао је да је Борислав Чичовачки свом најновијем роману "дао тајанствено име, које асоцира на фолклорно памћење, бајку и магију".

Према његовим ријечима, ово дјело је занимљиво, богато, пунозначно, писано са осјећањем и познавањем смјероказа који трајно воде према универзалним вриједностима људског постојања.

"Сигуран сам да ће читаоци овог романа отворити нека до сада `закључана врата`, јер стиче се утисак да краја нема и да се, обогаћени новим сазнањима, налазимо пред новим вратима за која тек треба да потражимо – свој расковник", навео је Вуколић.

Награда "Кочићево перо" за прољеће, коју додјељује Задужбина "Петар Кочић" Бањалука – Београд, свечано ће бити уручена 7. априла у Београду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *