Кочићев збор: И Давидовић и Гаврановић полажу вијенце

Овогодишње свечаности посвећене српском писцу и народном трибуну Петру Кочићу трајаће до недјеље, 26. августа, када ће у Стричићима код Бање Луке бити одржана централна свечаност „47. Кочићевог збора“. У цркви на Клисини у Стричићима у 10.00 часова биће одржан парастос Петру Кочићу, а у 11.00 часова планирано је полагање вијенаца на споменик погинулим борцима […]

субота, август 25, 2012 / 08:13

Овогодишње свечаности посвећене српском писцу и народном трибуну Петру Кочићу трајаће до недјеље, 26. августа, када ће у Стричићима код Бање Луке бити одржана централна свечаност „47. Кочићевог збора“.

У цркви на Клисини у Стричићима у 10.00 часова биће одржан парастос Петру Кочићу, а у 11.00 часова планирано је полагање вијенаца на споменик погинулим борцима отаџбинског рата.

У име града Бања Лука вијенце ће положити градоначелник Драгољуб Давидовић и предсједник Скупштине града Слободан Гаврановић.

Истог дана, у 12.00 часова на огњишту Петра Кочића у Стричићима, биће уприличен књижевни програм "Кочићу у част" и уручена овогодишња "Кочићева награда" приповједачу, публицисти и новинару Јовану Бабићу.

Након културно – умјетничког програма "Петар Кочић међу Змијањцима", који почиње у 13.30 часова у Основној школи "Петар Кочић" у Стричићима, биће организована надметања у сеоским спортовима, те борба бакова за награду "Јаблан".

Сутра у 11.00 часова биће уприличен пријем за чланове Организационог одбора и учеснике овогодишњег "Кочићевог збора", а у 20.00 часова у Културном центру Бански двор у Бањој Луци биће одржана свечана академија "Кочићево вече", којој ће присуствовати и представници града Бања Лука.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *