Клип ипак у Санкт Петербургу

Филм „Клип”Маје Милош, коме је Министарство културе ускратило дозволу за приказовање у Руској Федерацији, петребуршка публика ће ипак моћи да види на једном од главних руских фимских фестивала „Порука човеку”, који ће се од 22. до 29.септембраодржати у овом граду. Филм ће бити приказанван конкуренције на вечерњој пројекцији, уз обавезно узрасно ограничење гледалаца, пише „Известија”. […]

понедељак, август 27, 2012 / 06:50

Филм „Клип”Маје Милош, коме је Министарство културе ускратило дозволу за приказовање у Руској Федерацији, петребуршка публика ће ипак моћи да види на једном од главних руских фимских фестивала „Порука човеку”, који ће се од 22. до 29.септембраодржати у овом граду.

Филм ће бити приказанван конкуренције на вечерњој пројекцији, уз обавезно узрасно ограничење гледалаца, пише „Известија”.

Међународни фестивал докуменраног филма „Порука човјеку”основао је 1989. режисер документарних филмова Михаил Литвјаков, који је сада почасни предсjедник фестивала. Предсjедник фестивалског одбора је у последње двије године позантируски редитељ играних и документарних филмова, Алексеј Учитељ.

У жирију овогодишњег фестивала је и српска редитељка Маја Милош, чије је дебитанстско дjело „Клип” на фестивалу у Ротердаму, одржаном у јануару ове године, добило награду за најбољи филм. У знак уважавања младе редитељке и солидраности са њом у специјалном програму биће одржана пројеција њеног филма „Клип”.

Као што је „Политика” писала ових дана, департмант за киноматографију и прогрмске иновације Министарства кулутре РФ није издало дозволуза приказивање овог филма због сцена „ употребе псовки, наркотика, алкохола и секса међу непунолетнимособама”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *