Климатолог сумња да је смрт троје колега случајна

Смрт троје научника – климатолога изазива спекулације међу њиховим колегама, а професор са Кембриџа Питер Ведхемс тврди да су они убијени. Научници који су истраживали утицај глобалног загријавања на топљење арктичког леда страдали су у кратком периоду једно за другим.   Сејмур Лексон и Катерина Жил са универзитета "Укла" те Тим Бојд из шкотског Удружења […]

среда, јул 29, 2015 / 11:19

Смрт троје научника – климатолога изазива спекулације међу њиховим колегама, а професор са Кембриџа Питер Ведхемс тврди да су они убијени. Научници који су истраживали утицај глобалног загријавања на топљење арктичког леда страдали су у кратком периоду једно за другим.

 

Сејмур Лексон и Катерина Жил са универзитета "Укла" те Тим Бојд из шкотског Удружења за морске науке умрли су 2013. године.

Ведхемс вјерује да је и сам био на мети убица и наводи да је возач у "неозначеном камиону покушао да гурне његов аутомобил са цесте".

Он алудира на могућност да су нафтна индустрија или јаки људи у владама придонијели стадању троје научника, које он сматра лидерима истраживања леда на Арктику.

Професор Лексон био је директор Центра за поларна посматрања и страдао је након што је пао низ степенице на новогодишњој забави у Есексу.

Други научник – др. Бојд умро је одмах након што га је ударио гром док је шетао пса, а Жилову је ударио камион док је бициклом ишла на посао у центру Лондона.

Упркос томе што је полицији пријавио покушај атентата, професор Ведхемс каже да раније није помињао своју теорију о три убиства да га не би прогласили лудаком.

"Врло је чудна `случајност` да се тако нешто догоди у кратком периоду" – наводи он коментаришући смрт колега.

Како преноси "Индепендент", његову теорију негира професор Фиона Стравбриџ, која је живјела са др. Лексоном.

Она сматра да се ради о "смијешним теоријама завјере".
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *