Клиф о нормализацији: Грађани са сјевера полако долазе под кишобран Косова

Британски амбасадор у Приштини Јан Клиф изјавио је у Гораждевцу да је циљ Велике Британије да грађани са сјевера Косова „полако дођу под кишобран Косова”. Клиф је радио станици Гораждевац рекао да је „нормализација односа између Косова и Србије велико питање” и да рјешавање тог питања неће ићи брзо али да је апсолутно потребно да […]

четвртак, октобар 4, 2012 / 10:17

Британски амбасадор у Приштини Јан Клиф изјавио је у Гораждевцу да је циљ Велике Британије да грађани са сјевера Косова „полако дођу под кишобран Косова”.

Клиф је радио станици Гораждевац рекао да је „нормализација односа између Косова и Србије велико питање” и да рјешавање тог питања неће ићи брзо али да је апсолутно потребно да постоји разговор.

Британски дипломата упознао се са проблемима са којима се суочава српска заједница у општини Пећ и најавио да ће амбасада Британије помоћи програм стабилизације и повратак српске заједнице у ову општину.

Клиф је учествовао и у дебати на којој је представљен извјештај о положају манастира Пећка Патријаршија.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *