Класични цртаћи на Фронталу

У предизборној кампањи највише испаштају они које политика много не занима. Овим путем покушавамо исправити неправду. Нарочито је важно у ово предизборно (не)вријеме истаћи овакав умирујући садржај јер сви скупа проживљавамо стресни мјесец јањећег и прасећег (негдjе и воловског) печења али и великих обећања заливених слатком водом или љутом шљивовицом. Хтјели ми то признати или […]

недеља, септембар 30, 2012 / 16:25

У предизборној кампањи највише испаштају они које политика много не занима. Овим путем покушавамо исправити неправду.

Нарочито је важно у ово предизборно (не)вријеме истаћи овакав умирујући садржај јер сви скупа проживљавамо стресни мјесец јањећег и прасећег (негдjе и воловског) печења али и великих обећања заливених слатком водом или љутом шљивовицом. Хтјели ми то признати или не, премало је хљеба а превише путера у овој нашој малој усијаној земљи. Стога, свјетлији и звучнији тонови неће ником нашкодити. Претпоставка је да ће пријати.

Често се дешава да чујемо неку композицију и да је повежемо са цртаним филмом који смо својевремено одгледали. Нажалост, данашњи цртани филмови промовишу азијске звуке а не богату еврпску музичку баштину, но то није разлог да се не присјетимо онога што збиља вриједи.

Овдје су издвојена три цртаћа у којима се чују добро знане мелодије и виде урнебесне аватнуре омиљених цртаних јунака. Уживајте!

3. Франц Лист – Мађарска Рапсодија број 2

Том и Џери су деценијама били омиљени ликови на овим просторима. Овај цртаћ је награђен Оскаром и свима је добро знан.

2. Јохан Штраус – Слијепи миш

Овај цртани филм је најпознатији на нашим просторима.

1.Франц фон Зупе – Јутро, подне и ноћ у Бечу

Душко Дугоушко се побринуо да остави урнебесан утисак, погледајте зашто.

Вукашин Беатовић0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *