Кларк предлаже: Обучимо Украјинце, као Хрвате прије Олује

Украјинским војницима је потребна обука слична оној која је хрватским војницима у рату на простору бивше Југославије повећала борбену способност, изјавио је бивши генерал војске САД Весли Кларк. „Ми обучавамо јединице Оружаних снага Украјине на нивоу батаљона. Украјинци су се показали као добри ратници на том пољу, али бих хтео да видим обуку и на […]

четвртак, април 2, 2015 / 18:32

Украјинским војницима је потребна обука слична оној која је хрватским војницима у рату на простору бивше Југославије повећала борбену способност, изјавио је бивши генерал војске САД Весли Кларк.

„Ми обучавамо јединице Оружаних снага Украјине на нивоу батаљона. Украјинци су се показали као добри ратници на том пољу, али бих хтео да видим обуку и на другим нивоима — као на пример, обуку команде и особља“, рекао је Кларк, наводећи као пример обучавање хрватске војске пре почетка операције „Олуја“.

Кларк је истако и да актуелна ситуација у Украјини веома подсећа на ситауцију на Балкану 90-их година прошлог века.

Гините будале: Кларк украјинску погибију у Дебаљцеву назвао успјешном операцијом

„Сукоб у Украјини створен је на исти начин као сукоб на Балкану“, наводи Кларк, истичући да догађаји у источној Украјини пре свега подсећају на дешавања у источној Пољској 1939. године, након потписивања споразума СССР-а и Немачке о ненападању, познатијег као Молотов-Рибентроп споразум.

„Догађаји у Криму и Донбасу подсећају на оно што се догодило пре 70 година“, закључио је Кларк.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *