Кладионице: Милански кардинал Скола фаворит за новог папу

Кладионице у Великој Британији организовале су клађење за избор новог папе, а према њиховим квотама, највеће изгледе да буде изабран има кардинал из Милана Анђело Скола. Конклава на којој ће 115 кардинала изабрати 266. папу почела је данас поподне, а квота за избор овог италијанског кардинала у међувремену се смањује. Кладионица Ледброукс је за Сколу […]

уторак, март 12, 2013 / 23:59

Кладионице у Великој Британији организовале су клађење за избор новог папе, а према њиховим квотама, највеће изгледе да буде изабран има кардинал из Милана Анђело Скола.

Конклава на којој ће 115 кардинала изабрати 266. папу почела је данас поподне, а квота за избор овог италијанског кардинала у међувремену се смањује.

Кладионица Ледброукс је за Сколу одредила квоту од 2-1, док му кладионице Педи Пауер и Вилијам Хил дају изгледе од 9-4.

Да ће нови папа бити из Италије, сигурни су у кладионици Педи Пауер, гдје је квота за то 1-1.

Од осталих кардинала који, према кладионицама, имају веће шансе да буду изабрани за папу, истичу се кардинал Питер Турксон из Гане, којем је Вилијам Хил дао квоту од 7-2, и бразилски кардинал Одило Шерер, с изгледима 4-1. Турксон би био први црни папа.

Првобитни фаворит кладионице Вилијам Хил био је кардинал Франсис Аринзе из Нигерије, али су квоте на њега повећане на 40-1.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *