КК Борац игра Лигу БиХ

Кошаркаши Борца играће и наредне године у Лиги Босне и Херцеговине, одлучено је на ванредној сједници Скупштине бањалучког клуба. Због дуга од милион и 150.000 конвертибилних марака, који су клуб довели у тешку ситуацију, била је дилема да ли ће Борац играти у Лиги Републике Српске или у бх. лиги. "Одлучено је да Борац наступа […]

среда, септембар 19, 2012 / 10:50

Кошаркаши Борца играће и наредне године у Лиги Босне и Херцеговине, одлучено је на ванредној сједници Скупштине бањалучког клуба.

Због дуга од милион и 150.000 конвертибилних марака, који су клуб довели у тешку ситуацију, била је дилема да ли ће Борац играти у Лиги Републике Српске или у бх. лиги.

"Одлучено је да Борац наступа у Лиги БиХ наредне сезоне. Мислим да би све осим ове одлуке било погубно за мушку кошарку у Бањалуци. То много значи за кошарку у Бањалуци, али и за младе играче који су прошле сезоне, и поред бројних проблема, изборили останак у најјачој лиги", рекао је Мирослав Дојчиновић, директор Борца.

Челници клуба дуже вријеме покушавају да направе корак ка рјешавању тешке ситуације у којој се Борац налази. Највећи дуг је настао од 2007. до 2010. године када је клуб ангажовао 40 странаца. Неизмирене обавезе према играчима довеле су до бројних тужби и блокаде рачуна клуба.

"Рачун је тренуно блокиран због око 80.000 КМ. Проблема има пуно и они се не могу ријешити преко ноћи. У наредном периоду ћемо их рјешавати. Видјећемо на који начин ћемо то учинити јер има више опција", истакао је Дојчиновић.

У зависности од буџета којим буде располагао Борац ће одлучити да ли ће ангажовати неко појачање, а једна од жеља Бањалучана је Драган Ђурановић из Младости.

Док челници Борца траже начин како да ријеше проблеме, кошаркаши предвођени тренером Драгом Каралићем тренирају и играју контролне утакмице. Бањалучани су синоћ играли са екипом Марибора, за 26. септембар је заказана утакмица са КК Ђуро Ђаковић из Славонског Брода, а 29. и 30. септембра ће провјерити форму на турниру у Мркоњић Граду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *