Кипар: Црква губи 100 милиона евра

Кипарска православна црква би могла изгубити више од 100 милиона евра, у оквиру споразума са међународним кредиторима, каже поглавар цркве Хризостом 2. "Капитал који посједује црква, и које је већи од 100 милиона евра, изгубљен је", рекао је архиепископ новинарима, а преноси Франс прес. "Биће доста проблема, неки ће изгубити посао, порашће број гладних, а […]

понедељак, март 25, 2013 / 22:07

Кипарска православна црква би могла изгубити више од 100 милиона евра, у оквиру споразума са међународним кредиторима, каже поглавар цркве Хризостом 2.

"Капитал који посједује црква, и које је већи од 100 милиона евра, изгубљен је", рекао је архиепископ новинарима, а преноси Франс прес.

"Биће доста проблема, неки ће изгубити посао, порашће број гладних, а црква мора да преузме бригу о народу", додао је он.

Црква има значајан капитал на острву, укључујући удио у банкама које су у центру драстичних финансијских резова наметнутих од стране Европске уније и Међународног монетарног фонда, у замјену за добијање зајма од 10 милијарди евра.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *