Кинези граде највећи аеродромски терминал на свијету

Број кинеских туриста, жељних да путују светом, драстично је порастао протеклих година, па је Међународни аеродром у Пекингу започео пројекат градње новог терминала, који ће бити највећи на свету. Џиновски терминал ће бити завршен 2018. године и покриваће 700.000 квадратних метара, а опслуживаће и до 45 милиона путника годишње. Познатој британско-ирачкој архитекткињи Захи Хадид поверен […]

четвртак, април 30, 2015 / 16:24

Број кинеских туриста, жељних да путују светом, драстично је порастао протеклих година, па је Међународни аеродром у Пекингу започео пројекат градње новог терминала, који ће бити највећи на свету.

Џиновски терминал ће бити завршен 2018. године и покриваће 700.000 квадратних метара, а опслуживаће и до 45 милиона путника годишње.

Познатој британско-ирачкој архитекткињи Захи Хадид поверен је посао да осмисли шестоспратну грађевину.

Све путничке стазе спајаће се у централном коридору, који ће служити као састајалиште за путнике који путују и пристижу из целог света.

Међународни аеродром у Пекингу, „Даксинг“, други је по величини на свету, иза Хартсфилд-Џексон аеродрома у Атланти који је прошле године имао проток од 96 милиона путника.

Лондонски Хитроу трећи је по броју путника са 73 милиона прошле године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *