Кинези ће правити аутопут кроз Фрушку гору до Српске

Кинеска компанија „Чонгинг интернешнел констракшн корпорејшн“ намјерава да гради аутопут од Новог Сада, који иде тунелом кроз Фрушку гору до Руме, потом до Шапца и Лознице, све до границе са Републиком Српском.  Представници кинеске компаније разговарали су о томе са војвођанским секретаром за привреду Мирославом Васином, који их је упознао о правним процедурама чије ће […]

четвртак, октобар 18, 2012 / 11:28

Кинеска компанија „Чонгинг интернешнел констракшн корпорејшн“ намјерава да гради аутопут од Новог Сада, који иде тунелом кроз Фрушку гору до Руме, потом до Шапца и Лознице, све до границе са Републиком Српском.

 Представници кинеске компаније разговарали су о томе са војвођанским секретаром за привреду Мирославом Васином, који их је упознао о правним процедурама чије ће провођење озваничити сарадњу Владе АП Војводине и кинеске компаније на изградњи тог аутопута, саопштио је Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање.

Договорено је да се сачини меморандум о сарадњи између Владе АП Војводине и кинеског партнера, усаглашен са мишљењем Владе Србије, којим би се дефинисао правно-економски оквир и могућности сарадње.

Изузетно значајна путна дионица за Србију и Војводину, као и за њихово саобраћајно повезивање са Републиком Српском, налази се на коридору М21.0 КОМЕНТАРА

  1. Свака част, прећи преко Иришког венца је ужас, а и вријеме је да се повежемо мало боље. Кренеш за бг, на аутопуту се одвојиш према новом саду, и ето га.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *