Кинези ће градити Моравски коридор и аутопут Нови Сад-Рума

Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић потписаће сутра у Београду са компанијом ЦРБЦ из Народне Републике Кине предуговор за изградњу два аутопута у Србији – Моравски коридор од Појата до Прељине и аутопут Нови Сад – Рума. Аутопут од Новог Сада до Руме обухвата и изградњу тунела кроз Фрушку гору. После потписивања […]

четвртак, децембар 27, 2012 / 19:26

Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић потписаће сутра у Београду са компанијом ЦРБЦ из Народне Републике Кине предуговор за изградњу два аутопута у Србији – Моравски коридор од Појата до Прељине и аутопут Нови Сад – Рума.

Аутопут од Новог Сада до Руме обухвата и изградњу тунела кроз Фрушку гору.

После потписивања предуговора у Влади Србије биће одржана конференција за новинаре, саопштило је Министарство за регионални развој и локалну самоуправу.

Министарство грађевине и урбанизма потписало је, раније данас, предуговор за изградњу дијела Коридора 11 (К-11) од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига са представницима компаније „Шандонг хај-спид груп” из НР Кине, а вриједност те инвестиције је 333 милиона долара.

Предуговор су потписали министар грађевине и урбанизма Велимир Илић, представник кинеске компаније Лиу Циченг и директор предузећа Коридори Србије Дмитар Ђуровић.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *