Кина пресељава два милиона сиромашних у богатије средине

Кина ће ове године у оквиру борбе против сиромаштва преселити више од два милиона најсиромашнијих грађана из удаљених региона у много развијеније области, изјавио је данас кинески званичник Лију Јонгфу. Кинеска новинска агенција Синхуа наводи да је масовно пресељавање људи дио стратегије чији је циљ подизање десет милиона људи изнад линије сиромаштва до 2020. године. […]

уторак, мај 10, 2016 / 10:30

Кина ће ове године у оквиру борбе против сиромаштва преселити више од два милиона најсиромашнијих грађана из удаљених региона у много развијеније области, изјавио је данас кинески званичник Лију Јонгфу.

Кинеска новинска агенција Синхуа наводи да је масовно пресељавање људи дио стратегије чији је циљ подизање десет милиона људи изнад линије сиромаштва до 2020. године.

Јонгфу је нагласио да ће поједини сељани бити пребачени у области са бољим друштвеним окружењем, гдје је већи број школа и болница, а други ће бити пресељени у мјеста са бољим путевима и водоснабдијевањем.

Према његовим ријечима, број пресељених особа постепено ће бити повећаван и може на крају достићи три милиона.

Британски дневник "Индипендент" наводи да је, упркос убрзаном економском у протеклих двије деценије, сиромаштво велики проблем у Кини, углавном у руралним областима јер одрасли одлазе у потрагу за послом и остављају дјецу и старије, често са ограниченим приступом образовању и здравству.

У марту је кинески премијер Ли Кећијанг обећао повећање од 43 одсто за финансирање програма за помоћ сиромашнима. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *