Кина прави црну листу својих туриста

Кина планира да састави „црну листу“ својих туриста који су се неприкладно понашали у иностранству и на тај начин јој укаљали образ, преносе електронски медији. Ометање јавног превоза, оштећење јавне и приватне имовине, непоштовање локалних обичаја, уништавање историјских објеката или коцкање и учествовање у порнографским активностима, прекршаји су које ће Кинезе одвести у националну базу […]

понедељак, април 13, 2015 / 09:07

Кина планира да састави „црну листу“ својих туриста који су се неприкладно понашали у иностранству и на тај начин јој укаљали образ, преносе електронски медији.

Ометање јавног превоза, оштећење јавне и приватне имовине, непоштовање локалних обичаја, уништавање историјских објеката или коцкање и учествовање у порнографским активностима, прекршаји су које ће Кинезе одвести у националну базу података, објавила је кинеска управа за туризам.

Они који прекрше правила ће на таквој листи бити двије године, каже се у одредбама које су ове седмице ступиле на снагу.

Одредбе су донијете јер су кинески туристи почели да на себе скрећу пажњу јавности, нарочито након недавних инцидената када су отварали авионска врата за случај опасности.

Један кинески путник у децембру је на међународном лету бацио на стјуардесу посуду пуну вруће тестенине, а прошлог мјесеца свијет је обишао двоминутни снимак дивљања кинеских туриста на једном аеродрому у Јужној Кореји.

Управа за туризам није прецизирала казне за оне који заврше на црној листи, али кинески медији јављају да ће туристичке власти моћи да пријаве прекршиоце безбједносним, царинским и саобраћајним властима, али и кредитном бироу централне банке. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *