Кина губи дах – казна брза и тешка

Кинеска берзе забележила је тежак пад акција на почетку недеље, највећи од 2007. , а Шангајски композитни индекс пао је за чак 8,5 одсто. Губици оба индекса – Шангајског и Шенжена убрзали су до затварања. Мањи индекс Шенжен, у којем су најзаступљеније акције технолошких компанија, завршио је трговање падом од седам одсто, јављају свјетски медији. […]

понедељак, јул 27, 2015 / 11:16

Кинеска берзе забележила је тежак пад акција на почетку недеље, највећи од 2007. , а Шангајски композитни индекс пао је за чак 8,5 одсто.

Губици оба индекса – Шангајског и Шенжена убрзали су до затварања. Мањи индекс Шенжен, у којем су најзаступљеније акције технолошких компанија, завршио је трговање падом од седам одсто, јављају свјетски медији.

Оштар пад акција последица је повећане забринутости за здравља кинеске привреде .

Подаци о профиту кинеске индустрије објављени у понедељак показују да фабрике у другој нај већој економији света губе замах. Профит је пао за 0,3 одсто у јуну у односу на исти мjесец прошле године, саопштила је влада.

У петак је објављено да прелиминарни јулски подаци за прерађивачку индустрију показују резултат испод очекивања аналитичара, најслабији у последњих 15 мjесеци.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *