Кина: 40 милијарди долара за Пут свиле

Кина се нада да ће нови „Пут свиле“ оснажити политичке везе од Пацифика до Балтичког мора и премостити препреке у трговини и улагањима, а Пекинг је за овај пројекат већ издвојио 40 милијарди долара.   То је изјавила предсједница Удружења кинеских предузетника у Русији, Каи Гуиру, на састанку са шефом руске Федералне миграционе службе, пренио […]

понедељак, април 27, 2015 / 12:19

Кина се нада да ће нови „Пут свиле“ оснажити политичке везе од Пацифика до Балтичког мора и премостити препреке у трговини и улагањима, а Пекинг је за овај пројекат већ издвојио 40 милијарди долара.

 

То је изјавила предсједница Удружења кинеских предузетника у Русији, Каи Гуиру, на састанку са шефом руске Федералне миграционе службе, пренио је Спутњик.

Према њеним ријечима, нови концепт развоја акценат ставља на то да ће изградња "Пута свиле" олакшати размјену између Европе и Азије.

"У овом тренутку, издвојено је 40 милијарди долаза за “Пут свиле“ и развој главних пројеката. Прва транша од 10 милијарди је већ на рачуну овог фонда”, рекла је Каи Гуиру.

Представница кинеских предузетника је изразила наду да ће се и руске компаније придружити овом пројекту.

"Требало би да Русија има већу улогу у добијању инвестиција из овог фонда", нагласила је Каи Гуиру, додајући да руска страна још није формирала кинески инвестициони портфолио.

Пројекат "Пут свиле" који повезује Кину са Европом представио је 2013. године кинески предсједник Си Ðинпинг.

Пекинг овим пројектом жели да побољша политичке везе, створи саобраћајну мрежу између Тихог океана и Балтичког мора, смањи баријере за трговину и инвестиције и прошири употребу своје националне валуте, додаје Спутњик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *