Кецмановић и Витезовић добитници награда Печат времена

Награде Печат времена за књижевност и Печат времена за науку и друштвену теорију за 2015. годину, одлукама жирија донијетим на завршним сједницама одржаним 3. маја у Београду, додијељене су Миловану Витезовићу за књигу Вук наш насушни („Православна реч“, Нови Сад, 2015) – за науку и друштвену теорију и Владимиру Кецмановићу за роман Осама („Лагуна“, Београд, 2015) – за књижевно-уметничко стваралаштво.

субота, мај 7, 2016 / 08:41

Признања Печат времена, недељник „Печат” установио је 2011. године. Сада се додељују шести пут заредом.

Награду чине Повеља и новчани износ од 500.000 динара.

Печат времена за науку и друштвену теорију и Печат времена за књижевност, додјељују се ауторима, односно дјелима која су током једне календарске године значајно обиљежила национално књижевно стваралаштво, као и области друштвено-историјских, културолошких, филозофских и ширих теоријских и политичких истраживања.

Награда се лауреатима традиционално уручује 12. маја, на Дан Светог Василија Острошког (светац покровитељ Награде Печат времена).

Овогодишњим добитницима признање ће бити свечано уручено у четвртак 12. маја 2016. године у 13 часова у Звездара театру у Београду. Одлуку о Награди Печат времена за књижевност донио је жири у саставу: проф. др Јован Попов (предсједник), Верољуб Вукашиновић, Бранко Стојановић, Љиљана Богдановић и мр Владимир Димитријевић.

О добитницима Награде Печат времена за дјело из области науке и друштвене теорије одлучио је жири у саставу: проф. др Ратко Марковић (предсједник), проф. др Немања Поповић, Љубомир Кљакић, мр Драгомир Анђелковић и Милорад Вучелић.

Печат времена за књижевност до сада су добили – Матија Бећковић (2011), Рајко Петров Ного (2012), Милован Данојлић (2013), Иван Негришорац (2014), Никола Маловић и Славица Гароња (2015); Печат времена за науку и друштвену теорију био је додељен Милораду Екмечићу (2011), Чедомиру Попову (2012), Милу Ломпару и Славенку Терзићу (2013), Василију Крестићу (2014) и Злати Бојовић и Слободану Вуковићу (2015).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *