Казна од 1000 КМ за оне који не дозволе искључење гријања

Бањалучка „Топлана“ обавила је све планиране радове у оквиру годишњег ремонта и отклонила све кварове уочене у претходној сезони гријања, а пуњење система водом почеће 20. септембра, потврђено је Срни у „Топлани“. Портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић рекла је Срни да ће до 1. октобра све бити спремно за почетак нове сезоне гријања, а да ће […]

уторак, август 28, 2012 / 16:30

Бањалучка „Топлана“ обавила је све планиране радове у оквиру годишњег ремонта и отклонила све кварове уочене у претходној сезони гријања, а пуњење система водом почеће 20. септембра, потврђено је Срни у „Топлани“.

Портпарол "Топлане" Жаклина Мијатовић рекла је Срни да ће до 1. октобра све бити спремно за почетак нове сезоне гријања, а да ће цијена остати иста.

"Сву пажњу у овогодишњем ремонту усмјерили смо на она мјеста гдје је у претходној сезони био нешто лошији квалитет гријања, као што је насеље Старчевица", рекла је Мијатовићева.

Она је истакла да су корисницима у вишим дијеловим насеља Старчевица, који су имали нешто лошији квалитет гријања, умањени рачуни за 25 одсто, односно корисницима на посљедњим спратовима и у приземљу за додатних пет одсто или укупно 30 одсто.

Мијатовићева је апеловала на кориснике "Топлане" да и сами изврше ремонт својих кућних инсталација уколико су имали проблеме у претходној сезони гријања.

Према ријечима Мијатовићеве, 15 одсто становника Бањалуке корисника услуга "Топлане" имају дуговање према овом предузећу. "У новој сезони гријања нередовним платишама ће, уколико радницима `Топлане` не дозволе улазак у стан да би им искључили гријање, на адресу стизати прекршајни налог од Комуналне полиције и казна до 1.000 КМ", рекла је Мијатовићева.

Она је навела да је циљ да нередовне платише буду спријечене да, док се судским путем наплати дуг, и даље користе топлотну енергију и стварају нова дуговања.
Мијатовићева је истакла да је свим нередовним платишама омогућено да потпишу уговор о репрограму дуга и његово измирење у више мјесечних рата. "Уколико се и о то оглуше, приморани смо да их тужимо и на тај начин ће наша потраживања кад-тад бити наплаћена", истиче Мијатовићева.

Према ријечима Мијатовићеве, до почетка сезоне гријања биће напуњени резервоари "Топлане" са око 10.000 тона мазута, те подсјетила да је у прошлој сезони гријања, која је била изузетно хладна, потрошено више од 25.000 тона мазута.

"Град је претходне сезоне обезбједио новац за успјешан завршетак сезоне гријања. Од 22 милиона КМ кредита који је прошле године град одобрио за набавку мазута, половином новца измирили смо сва дуговања добављачу, а друга половина је искориштена за набавку мазута за предстојећу сезону", истакла је Мијатовићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *