Кастел: Расписан тендер за ревитализацију цјелине девет

Делегација ЕУ у БиХ расписала је тендер за одабир извођача радова на рехабилитацији бањалучке тврђаве Кастел „Цјелине девет – Историјски музеј и источно двориште“. Рок за предају документације је 11. децембар, а рок за извођење радова је двије године од потписивања уговора. У Одсјеку за развој, европске интеграције и инвестиције Административне службе града Бања Лука […]

петак, октобар 19, 2012 / 14:29

Делегација ЕУ у БиХ расписала је тендер за одабир извођача радова на рехабилитацији бањалучке тврђаве Кастел „Цјелине девет – Историјски музеј и источно двориште“.

Рок за предају документације је 11. децембар, а рок за извођење радова је двије године од потписивања уговора.

У Одсјеку за развој, европске интеграције и инвестиције Административне службе града Бања Лука кажу да је почетак радова планиран за идућу грађевинску сезону.

Град Бања Лука је путем програма ИПА 2011 добила пет милиона КМ за реконструкцију и ремоделацију "Цјелине девет – Историјски музеј и источно двориште", те је израђена документација за потребе јавне набавке за избор извођача радова и надзор над извођењем радова.

Наведена документација добила је сагласност Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске, а на основу припремљене документације расписан је тендер.

Радови за које се тражи понуда укључују грађевинске радове за комплетну "Цјелину девет" и то конструктивну стабилизацију бастиона и зидова југоисточног дијела тврђаве, реконструкцију дијелова зидова и бастиона који недостају у југоисточном дијелу тврђаве, рестаурацију "Камене куће", која укључују и замјену кровног покрова, те конструктивну стабилизацију постојећег пода и адаптацију ентеријера за нову намјену у Историјском музеју.

Тендер за извођење радова на тврђави Кастел заинтересовани могу погледати на интернет адреси www.europa.ba.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *