Касно је кад сте га изабрали: Банкарском кловну Макрону популарност мања од Оландове

Популарност француског предсједника Емануела Макрона опала је за седам процената и он сада ужива подршку 36 одсто грађана Француске, показује неколико анкета за редом.

недеља, август 13, 2017 / 02:07

Француска анкетна агенција „Ифоп“ и „Фигаро“ наводе да само 36 одсто Француза одобрава политику Макрона након стотину дана на функцији премијера.

Према овим резултатима, Макрон је тренутно мање популаран него што је бивши премијер Едуар Филип у чијој влади је Макрон некад био.

Такође, опала је подршка и француској влади за пет одсто и она сада износи 33 одсто, преноси Блумберг.

Истовремено, за 16 одсто порастао је број људи незадовољних радом француске владе тако да чак 52 одсто грађана има негативан став о томе.

Прије пет година, 46 одсто одобравало је политику Оланда који је најнепопуларнији француски председник у историји испитивања у истом периоду његовог мандата.

Све указује на то да је мање и повјерење у Макрона него у Оланда јер 45 одсто испитаних сматра да се он придржава предизборних обећања у односу на 57 одсто 2012. године.

Француски грађани не сматрају да Макрон води земљу у ваљаном смеру јер је само 23 одсто испитаних сагласно да се „ствари крећу набоље“.

Све ово уопште није чудно, имајуи у виду то да је Макронов избор последица стравичне манипулације медија, који су од ове напречац измишљене политичке личности направили нову звијезду. Истраживања ставова оних који су гласали за Макрона види се да је најмањи број оних који су гласали за његов програм, док је већина као мотив имала гласање против Лепенове, или док је немали број они који су мислили да гласају за аутсајдера?!Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *