Карзаи насмијао Расмусена

Генерални секретар НАТО Андерс фог Расмусен рекао је данас да је „апсолутно смијешна“ оптужба авганистанског предсједника Хамида Карзаиа да су САД у дослуху са талибанима. Према његовим ријечима, Кабул треба да препозна жртве које су поднијеле друге државе за Авганистан, преноси Ројтерс. Расмусен је рекао да је забринут растућом оштром реториком између Карзаиа и САД. […]

понедељак, март 18, 2013 / 21:08

Генерални секретар НАТО Андерс фог Расмусен рекао је данас да је „апсолутно смијешна“ оптужба авганистанског предсједника Хамида Карзаиа да су САД у дослуху са талибанима.
Према његовим ријечима, Кабул треба да препозна жртве које су поднијеле друге државе за Авганистан, преноси Ројтерс.

Расмусен је рекао да је забринут растућом оштром реториком између Карзаиа и САД.

Он је одбацио идеју предсједника Карзиа да постоји неки дослух између НАТО, САД и талибана, рекавши да је то апсолутно смијешно.

"У потпуности поштујемо суверенитет Авганистана, али очекујемо и признање авганистанске стране да смо ми дали своју крв да би помогли земљи Хамида Карзаиа да крене напријед", рекао је Расмусен.

Он је додао да су се војници НАТО жртвовали да би Авганистан постигао напредак.

Карази је током посјете америчког секретара одбране Чака Хејгела Кабулу 10. марта оптужио САД и талибане да су у дослуху и да заједно покушавају да убиједе Авганистанце да ће стране трупе бити потребне и након 2014. године, када се очекује повлачење већине страних војника из земље.

Више од 3.000 страних војника убијено је у Авганистану од почетка војне интервенције, која је почела 2001. године. Према неким процјенама, САД су за рат у Авганистану потрошиле стотине милијарди долара. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *