Каргановић: Чавић нанио непроцјењиву моралну штету српском народу

Предсједник „Историјског пројекта Сребреница“ Стефан Каргановић упутио је отворено писмо некадашњем предсједнику Републике Српске Драгану Чавићу. Господине Чавићу, У Народној Скупштини Републике Српске рекли сте да Историјски пројекат Сребреница не даje никакве резултате и да ништа корисно не ради. Да то искрено мислите, ви не би имали потребу ни да нас помињете. Ви нас нападате […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 10:46

Предсједник „Историјског пројекта Сребреница“ Стефан Каргановић упутио је отворено писмо некадашњем предсједнику Републике Српске Драгану Чавићу.

Господине Чавићу,

У Народној Скупштини Републике Српске рекли сте да Историјски пројекат Сребреница не даje никакве резултате и да ништа корисно не ради. Да то искрено мислите, ви не би имали потребу ни да нас помињете. Ви нас нападате управо зато што су резултати нашега рада позамашни и што вас компромитују. Ми успешно рушимо лажну конструкцију Сребренице коју сте, по наређењу тадашњег Виског председника Џереми Ешдауна, 2004. године у име Републике Српске потписали у страху да не будете смењени са положаја. Главно достигнуће ваше председничке каријере је Извештај Комисије Владе Републике Српске о Сребреници, где се вашим потписом потврђују лажне тезе о догађајима у Сребреници 1995. године и пружа привидан кредибилитет клевети да је Република Српска геноцидна творевина. Природна последица раскринкавања тог документа је да под лупу мора бити стављена ваша политичка делатност и подобност за јавну функцију било какве врсте. Према томе, ваша нетрпељивост према Историјском пројекту Сребреница је лична, мада је ви неискрено и неубедљиво маскирате „бригом“ за трошење јавних средстава.

Када следећи пут будете иступали у Народној Скупштини, молим вас искористите прилику да одговорите на следећа два питања.

Има ли народ Републике Српске право да своје ресурсе троши на одбрану од неутемељене оптужбе да је његова држава – „геноцидна творевина“?
Потписом који сте – бринући једино о себи – ставили на Извештај Комисије о Сребреници 2004. године, ви сте ту одбрану знатно отежали. Нанели сте непроцењиву моралну штету народу Републике Српске и његовој држави.

Има ли народ Републике Српске право на једну специјализовану установу која ће се одговорно и научно бавити истраживањем најозбиљнијих оптужби које му се стављају на терет и које се користе да би му се пришила етикета геноцидности и да би се оспорила легитимност његове државе?

На сваком кораку у нашем послу ми се сусрећемо управо са погубним последицама ваше политичке неодговорности. Ви сте поступили нелојално према народу који вас је бирао за председника и према држави којој сте стајали на челу.

У име Историјског пројекта Сребреница, позивам вас да 18. септембра дођете на наш штанд на бањалучком Сајму књига да се лично самном суочите и да ми пред грађанима поставите сва питања која имате у вези са радом наше невладине организације. Том приликом, од мене ћете добити ваш примерак монографије Комисија Владе Републике Српске и њен извештај 2004. године – Кобне последице политичке неодоговорности где смо, са одговарајућим коментаром, објавили текст срамног документа који сте потписали и ускоро затим покушали да склоните. Кажем „ваш примерак“ зато што сам ја само уредник, а стварни аутор сте ви и зато имате право на ауторски примерак. Поред тога, ја ћу вам пред грађанима вратити ваших 23 фенига, што вам као пореском обвезнику који неодобрава рад Историјског пројекта Сребреница, када се износ нашег гранта подели са бројем становника, несумњиво припада.

Молим вас, господине Чавићу, дођите код мене на Сајам по свој новац. И обавезно гласајте против нас следећи пут када се пред Скупштину постави питање нашег гранта. Било би нам непријатно да се трудимо у интересу народа Републике Српске са вашом подршком.

Стефан Каргановић
 0 КОМЕНТАРА

 1. Максимално подржавам Историјски пројекат Сребреница и све који раде на откривању истине о тим догађајима, посебно г. Каргановића и др Љубишу Симића који су већ обавили огроман посао. Новац се троши на разне ствари, потпуно непотребне, а ово је од суштинске важности. Да смо бар мало историјски одговорни према народу којем припадамо СВИ бисмо се укључили у ово.

  Подржавам и реакцију на прозивке народног посланика Чавића уз чуђење и невјерицу да је исти усудио да се огласи тим поводом. Заиста невјероватно!!!

 2. Pa gdje sta sad pljuvači svih konkurenata Dragana Čavića.
  Ajde da nam malo objasnite o čemu se radi. Inače ste spremni da na pominjanje drugih kandidata ospete paljbu na sve osim Čavića. Šta čekate? Maca pojela tastaturu?

 3. Naravno da je Cavic protiv Istorijskog projekta Srebrenica, on je priznao genocid u Srebrenici.

  Sustina Cavicevog napada je u Karganovicevoj recenici:

  „Било би нам непријатно да се трудимо у интересу народа Републике Српске са вашом подршком“.

 4. Sto Karganovic ne postavi Cavicu ova pitanja, a toliko sajmova knjiga je bilo i sada ga zove bas pred izbore.

  Za divno cudo va neVLADINA organizacija za divno cudo je po volji rezima, ali one koje ne duvaju u rog rezima one su stranoplacenicke, izdajnicke.
  Ja ne mogu da glasam za gradonacelnika BL, ali da mogu, naravno moj glas bi bio Cavicev glas.
  U PD , zasto da krijem, moj glas , i glasovi moje porodice bice Bojicevi .
  Bojic je bio sa svojim komsijama cijelo vrijeme rata u rovovima, na braniku Srpske, dok je predsjednik ronhilovao.

 5. па добро

  – нека Каргановић лијепо објави колико је потрошио пара и на шта и који су ефекти, ако су мјерљиви

  – нека Чавић објави зашто је потписао извјештај и шта би било да није, па да видимо

 6. Каргановићу – смрадурино једна стара полтронска. Уживаш у Хагу, путујеш по свијету са парама овог напаћеног народа. Толико је сајмова књига прошло, а ти сада дан пред изборе издајеш саопштење и пљујеш по Чавићу. Једино што знаш је да преписујеш радове истинских научника који бране српске јунаке у Хагу. Сада желиш да оправдаш 4.000.000,00 КМ које је ТВОЈЕ удружење потрошило за 4 године. Гдје су те паре потрошене??? Ни Чеко није могао да одгонетне па се брже,боље повукао а тај извјештај и данас није презентован јавности!
  Јајаро једна полтронска!

 7. Taj istorijski projekat srebrenica do sada ničim nije opravdao svoje postojanje a tako ni pare koje su spiskali landarajući po bijelom svijetu.
  Čavićev izvještaj niti je donio kakve koristi niti kakve štete, nama je srebrenica stavljena oko vrata i prije čaviića a biće to i poslije ovog Karganovića samo što će mo tada biti lakši za dosta proćerdani miliona maraka

  Glasam za Čavića, pa pocrkajte od muke zlobnici!

 8. Има овде наслов једне лепе теме „Враћај паре момче“.

  Чавић је мој саборац, и могао је погинути као и хиљаде других. Ако је крив „ја“ ћу му судити, али недам ратно – профитерској, шверцерској,паразитској, лезилебовићкој, фукарештини ни на једног ратника па ни Чавића.

  Многи ће се црвенити и ходати погнуте главе једног дана када схвате којим су све протувама френетично аплаудирали.

 9. Пратим већ дуже вријеме истраживања о догађајима у и око Сребренице и знам да је г. Каргановић урадио доста. Да је урадио и мало и то је више од онога што је урадио г. Чавић чије грешке ћемо плаћати и исправљати вјероватно док смо живи.

  Прича и реакције госпође Гускове и г. Иванишевића је много шира од оне о којој је у својој реакцији говорио народни посланик Чавић. Он је „извукао“ дио који му одговара.

  Колико видим г. Каргановић се огласио и реаговао на напад г. Чавића тако да ове оптужбе претходних коментатора о јављању г. Каргановића баш пред изборе не стоје. Није се самоиницијативно и ничим изазван огласио.

  Сајам књига се у БЛ годинама уназад одржава крајем септембра и то такође нема везе са изборима.

  Било би лијепо да овако бранимо народ којем припадамо, бар дјелимично као што бранимо партијске шефове.

  Управо због оваквих реакција само нама може да се дешава ово што нам се дешава.

  Подршка г. Каргановићу и хвала за све што ради по овом питању!

 10. Ања,
  грешке не плаћамо због Чавића него зато што смо на крају 20. вијека побили 1000-3000-5000-8000 (да ли је битан број)ратних заробљеника

 11. desert fox, 06.09.2012. 23:26:05

  Ко Вам је рекао да су побијени заробљеници? Како знате да смо их ми побили? Како нема разлике између 1 000 и 8 000? Нема потребе да се овде бавимо овим питањем. Када будете имали времена позабавите се овом темом и видјећете да ствари нису црно – бијеле каквим упорно желе да их представе.

 12. Иначе, народни посланик Чавић је пред изборе или се бар тако чини одлучио да друге криви за своје пропусте те је баш сада нашао за сходно да започне ову тему у циљу сопствене амнестије.

  Оградите се од Извјештаја о Сребреници. Штета тиме неће бити отклоњена, али ће бити умањена.

 13. Шта је рекао Међународни кривични суд? Зашто причате нешто о чему не знате ништа. МКС је одлучивао по тужби тзв. БиХ против СРЈ и никада није улазио у меритум по питању Сребренице већ је ту квалификацију, НЕ БАВЕЋИ СЕ СРЕБРЕНИЦОМ УОПШТЕ, употријебио на бази пресуда за саучеснишво у геноциду генералу Крстићу којег је донијела политичка институција названа Хашки трибунал, нелегално формирана.

 14. rekao je da je na podrucju Srebrenice bio genocid lokalnog tipa.
  A naravno, ako nama valja onda je legalno formirano nesto ako ne valja onda nije…UN ga je osnovao i legalan je.
  A tu pjenu Seseljevu…ostavite za druge.

 15. Тачно тако Ања, ни један међународни суд се није бавио искључиво Сребреницом и утврђивањем било чега везано за та ратна збивања.
  После смијешне пресуде генералу Крстићу у којој је набачена тачка оптужнице „за геноцид“ о којој се није ни посебно вијећало већ је само успут покупљена, неколико наредних пресуда се на исти акт позвало.

  Више штете је нама нанијела биљана плавшић од Чавића, па се ето тај дотични каргановић није сјетио ње у свом моралном просветјељењу, јер вјероватно такви „историјски пројекти“ имају задатак да не задиру за додику блиске личности.

  ‘Ајде каргановићу реци нам нешто о плавшићкиној улози!

 16. И, шта је још речено из Стејт департмента? 😀

  Страшно!

  Очигледно не знате шта је Међународни суд правде, шта Хашки трибунал, бркате појмове. Немам намјеру више да Вам кварим доживљај.

  Ко је искрен и добронамјеран већ је схватио суштину.

 17. Ово је било упућено тзв. Злизу.

  Рамштајн, слажем се са улогом Биљане Плавшић, али овде је тема покушај дискредитације некога ко ради нешто од стране некога ко не ради ништа.

  Биљана Плавшић и њена штета је друга тема и тиме не треба да се бави ИП Сребреница и г. Каргановић. Човјек уоште није имао намјеру да се оглашава, његова реакција је намјерно изазвана, а сада покушавају да га представе као навијача у предстојећој кампањи.

 18. @Anja
  evo Anja ja se izvinjam za prethodno iznesenu optuzbu. Nisam znao da je Cavic bio taj koji je prozvao Karganovica, pa sam zato mislio da je da se on sam javio pred izbore da ocrnici Cavica.

  Nego sta reci na ove Caviceve optuzbe da je plagijator? Mislim, jedan prica jednu pricu, drugi drugu, a ja ne znam u sta da vjerujem.

 19. desert fox, 06.09.2012. 23:26:05 [48471]
  Ања,
  грешке не плаћамо због Чавића него зато што смо на крају 20. вијека побили 1000-3000-5000-8000 (да ли је битан број)ратних заробљеника

  i: Desert fox, nemoj o počinjenim zločinima govoriti u prvom licu množine, radije koristi treće lice množine. Zločine su počinili zločinci i ne treba ih kačiti cijelom narodu za vrat. Eventualno, možda ih još treba prikačiti onima koji se počinjenim zločinima i zločincima ponose. Kakav čovjek, takav i ponos.

  Lijep pozdrav

 20. Готово да нигдје у свијету не постоји компликованија слика него баш у том случају „Сребреница“!
  Да ли је међу жртвама било и злочинаца? Да, било је. Да ли је међу злочинцима било недужних људи? Јесте, било их је.
  Шта је старије, кока или јаје, нити се може генерализовати ни са једне ни са друге стране, зато би било паметно да ти типови Каргановић, Чавић, буду мало опрезнији и не излијећу тако лаконски са својим изјавама!
  Што се саме „Сребренице“ тиче, она није за понос ни једној ни другој страни, исто као ни једном ни другом народу, конкретно никоме!

 21. Има тога још!
  Ово је само врх леденог бријега!!
  Петоколонаш кад једном изда свој народ не стаје!!!

  Драган Чавић је страни плаћеник, исто тако је и пројекат ДС (ДемоНкратска Странка) финансиран од страних интересних сфера а све на штету Срба и Р. Српске.

  По оснивању мјесец дана је службено возило Амбасада САД у Сарајеву било паркирано СВАКИ ДАН испред канцеларије новоосноване ДС.

  Не дозволимо овом петоколонашу да нас опет обмане.
  И да знате једно – странци су већ дигли руке од њега а због катастрофалних резултата на Парламентарним изборима.
  Предстојећи локални избори су његова последња нада да се добро прода страном фактору.
  И уједно наша шанса да ударимо шамар петоколонашима, свеколиким издајницима српских националних интереса и да покажемо у пракси како пролазе велеиздајници.

  Наши суграђани треба да знају још једно – нико није добио паре без потписа!
  А тај потпис им је усуд да читав свој живот морају да раде за онога од кога су узели паре.
  Драган Чавић је издајица српских националних интереса од 2004 па до краја свог мизерног живота.

  Попљујмо ову фукару на следећим изборима.

  Обратите молим и пажњу на коментаре следећих „колега“ (borac1kategorije, paja patak, niks).
  Можда ће после ове сугестије да отварају нове налоге али онај кога интересује молим да прогугла досадашње коментаре које су остављали ови полтрони који за кафу и цигарете величају ову фукару.

 22. @Monarhista

  Ti imas pravo da nekom sudis i omalovazavas?
  Ovde NE POSTOJI politicar koji je imun na „strance“ i zato ne lupetaj gluposti, a vjerujem da si Gavranovicev glasac i da smatras da je on nas, pravi, jedini, imun na sve faktore sa strane. Za vodjenje grada je bitna efikasnost, upravljacka sposobnost, racionalnost, i tesko da jedan gradonacelink moze ugroziti GORDE SRPSKE INTERESE, samo da nam to ne diraju, sve ostalo moze!

 23. Дакле, ћерамо се. Идемо редом.

  Несретни Извјештај о Сребреници. Сви знамо да је комисија која га је писала састављена с конца и конопца, тј. од људи чија је стручност и објективност веома упитна. Материјале које су користили и на којима базирају свој извјештај, методологија истраживања, рокови,притисак Ешдауна…све упућује на то да се ради о документу који озбиљни људи не могу сматрати релевантним за било шта. Сјетимо се еуфоричне кампање против Срба, хапшења/предаја „хашких оптуженика“, Ешдауна у моћној и неоспоривој улози „главног ауторитета“… итд.

  Чавићево зелено свјетло за Извјештај. И данас се сјећам бијеса и понижења у које сам, ни крива ни дужна, утјерана дана када је наш тадашњи предсједник потписао Извјештај. Тачно је да нам је тиме нанио непроцјењиву моралну штету и ни данас ми није јасно зашто умјесто потписа није поднио оставку. Оставком би часно изашао из читаве приче. Вријеме ће показати да ли је и чиме био уцијењен и шта је истина.

  Стефан Каргановић. Чињеница је да је у Српску пао буквално с неба. Човјек чија је биографија непозната, наводно се бавио адвокатуром у САД. Истраживачким радом никада. Једног дана је био адвокат у Америци, а слиједећег јутра је освануо у БЛ и почео се бавити истраживањем Сребренице. Директор је невладине организације са сједиштем ван Српске. Колико је познато, није држављанин РС/БиХ. Овдје је од 2008 и до данас је потрошио преко милион КМ.
  Објавио је неколико публикација које су копи/пејст већ објављених. Додуше, уз много бољи маркетинг.

  У исто вријеме, већ годинама у РС постоји владина институција која се бави истим послом – истраживањем ратних злочина (Велимировић) која располаже са много мање пара од ове стране невладине организације.

  Зашто је политички некоректно питати зашто?
  Зашто је проблем питати Каргановића на шта је потрошио преко милион КМ?
  Зато што га то пита Чавић који на то нема морално право?

  Па ето, прије двије године то исто питање је поставио и посланик Бореновић. Никада није добио одговор.
  Зашто?
  Сви ми хоћемо (и имамо право) да знамо на шта се троше паре Буџета јер то су наше паре – у чему је проблем да Каргановић лијепо као и сви други о утрошку средстава напише извјештај?
  Ако је 4 године радио и трошио паре без да је о томе икоме положио рачуне – зашто је он заштићенији од других?

  Има ту хиљаде питања.
  И зашто се ниједна власт од рата наовамо није озбиљно, свеобухватно и систематски бавила питањима ратних злочина? Све досад је рађено стихијски, површно, нестручно – и управо због тога нам се и данас дешавају овакве ствари и којекакви Каргановићи нам „истражују“ нашу муку.

  На крају – Ово што је Каргановић понудио у свом тексту никако није одговор на сасвим легитимно питање – на шта си потрошио паре?

 24. @Monarhista

  Ti imas pravo da nekom sudis i omalovazavas?
  Ovde NE POSTOJI politicar koji je imun na „strance“ i zato ne lupetaj gluposti, a vjerujem da si Gavranovicev glasac i da smatras da je on nas, pravi, jedini, imun na sve faktore sa strane. Za vodjenje grada je bitna efikasnost, upravljacka sposobnost, racionalnost, i tesko da jedan gradonacelink moze ugroziti GORDE SRPSKE INTERESE, samo da nam to ne diraju, sve ostalo moze!

 25. To da je Karganovic mnogo uradio za istorijski projekat Srebrenica jasno je ko dan, kao i njegove dobre namjere i njegovo znanje i profesionalizam. A Cavic sto vise pokusava da se pere, sve je prljaviji.PRIZNAVANJE GENOCIDA U SREBRENICI ne opra sto voda.

 26. rammstein, 07.09.2012. 02:20:44

  “Да ли је међу злочинцима било недужних људи? Јесте, било их је.“

  Ефендија, мораш ово разјаснити. Не контам.

 27. Испаде да је сва кривица за Сребреницу фамозни Чавић.А Сребреница,и још штошта, добро неко рече овде, испројектовано много пре Чавића.

  Испројектовано од оних одакле долази и г Каргановић.

  Удримо Срби по Чавићу, јер он је потписао,он је издајник, он је страни плаћеник… а шта би било у том тренутку да није потписивао???
  Генерали после битке забите се у …

  Наравно да петоколонаши, а ја бих рекао петоконвојаши су сада „чисти“ и перу руке од свега.

  Јер они су се бавили шверцерским конвојима, натукли пуне џепове, умрежили се са белосветским олошом који ради о глави овог народа, и сада би да створе слику како су они велике патриоте,бранитељи РС, и само је њима казано шта је светска политика, а остали који су крварили или с пушком у руци, су или идиоти или издајници.

  Слична медијска подвала је била и у Србији.
  Није крив НАТО и америка, али је крив човек, (који је одробијао 10г) што није упозорио да ће РТВ бити бомбардована.

  ТАКО ЈЕ ЧАВИЋ ЈЕ КРИВ, ЛИНЧУЈМО ГА !
  http://www.youtube.com/watch?

 28. koliku su tek stetu nacinili ovi sto su milijarde izvukli..samo kad padnu kad krene otvaranje fajlova….koliko se samo ovaj obogatio na nasim parama prosipajuci mudrosti dodikove bande…prvi bi Dodik sutra potpisao taj iasti iyvjestaj da mu daju lovu..na kraju krajeva i snsd je ucestvovao u tome.

 29. За све оне злобнике и пљуваче Драгана Чавића који га стално повезују са Сребреницом, изволите господо линк са гостовањем ВАШЕГ ВЕЛИКОГ ШЕФА који у интервјуу ФТВ ПРИЗНАЈЕ ДА СЕ У СРЕБРЕНИЦИ ДОГОДИО ГЕНОЦИД!
  http://www.youtube.com/watch?v=AXcvZsQTFko&feature=youtube_gdata_player
  Ово сви могу да пронађу на соц.мрежама!!!
  Нека се сада огласи кукавичје јаје Каргановић, и сви они пљувачи Чавића који за једини циљ имају да га што више оцрне. Боје га се зато што знају да ће их помести из Градске Управе.

 30. Страначки војници упорно покушавају да скрену са теме и да ово окрену на предизборну кампању. Ово нема везе са изборима, Гаврановићем, Додиком, Чавићем као кандидатом за градоначелника и сл. То није тема.

  Тема је покушај дискредитације човјека који се бори за истину. Свако ко прати истраживања ових догађаја зна за рад г. Каргановића. Ипак, сасвим је разумљиво да људи често не прате и да су неупућени. Због тога би било добро да г. Каргановић једном гподишње нпр. поднесе извјештај о свом раду НСРС с циљем да оваквих малициозних оптужби не буде и са циљем информисања народа у Српској. Људи у Србији много више знају и много су боље упућени.

  На Фронталу се види колико ми слабо знамо о овоме, на неким другим порталима попут НСПМ коментатори су много боље упућени. То је за портале. Због тога би било добро да се и Фронтал убудиуће више бави овом темом и да пружи шансу г. Каргановићу да представи и овде резултате свог рада.

  Извјештај НИКАДА није смио ни морао да буде потписан. Сваки покушај правдања те врсте уз опаску да „бисмо били укинути да није потписан извјештај“ је неозбиљан, незрео и изнад свега има за циљ да брани неодбрањиво. НИКО ТАКО НЕ МОЖЕ ДА УКИНЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ и престаните да збуњујете људе. Г. Чавић је тиме нашим непријатељима управо дао оружје за борбу против нас, никако нас није одбранио нити нам је чинио услугу. Не постоји ни један разлог да се сада не огради од тог извјештаја и не повуче потпис, симболично. Тај чин може бар мало да ублажи штету која је начињена.

  Хвала г. Каргановићу и др Љубиши Симићу и што учествују у одбранама наших људи оптужених пред тзв. Судом БиХ. Срећно у даљем раду. Можда само треба да се уздржи од реплика Чавићу јер ће исти то да искористи у предизборној кампањи. Како је кампања почела немам ни ја намјеру да се бавим овом темом из истих разлога. Послије избора овоме треба обратити више пажње.

 31. Каргановић ради велику ствар за српски народ у праву је Ања али свакако треба да поднесе извјештај народној скупштини…

 32. anja banja luka, 07.09.2012. 13:24:54 [48521]
  „Страначки војници упорно покушавају да скрену са теме и да ово окрену на предизборну кампању. Ово нема везе са изборима, Гаврановићем, Додиком, Чавићем као кандидатом за градоначелника и сл. То није тема“.

  Војник јесам био, и био бих опет, али страначки нити сам био нити ћу бити.

  А то да ово нема везе са изборима…не буди смешна…па није то било јуче.
  Ако је Чавић, толико зло нанио и такву штету направио, па где су свих ових година „службе“ које би требало да се баве таквим стварима, као што су велеиздаја народа, страни плаћеници итд.итд.
  Бојим се да би се још некима могле прикачити такве етикете.

  Нажалост ми смо окупиран народ, и то је тако, али ми смета лицемерство, и подвале из домаће кухиње.

 33. @zlizo

  jeste medjunarodni krivicni sud pravde utvrdio istinu da se genocid desio na ogranicenom prostoru, samo je pitanje koliko je taj prostor ogranicen. ne treba nama glasova propaganda da skontamo koliki je Cavic sarlatan!

 34. Autor teksta zna i mnogo drugih stvari ali ne iznosi ih. Ocito da gura samo jednu stranu. Na stranu moje iskrene simpatije prema Čaviću i da glasam u B.Luci, on bi imao moj glas bez obzira sto znam kako je potpisano gasenje VRS i izvjestaj o Srebrenici. Nekad se nesto mora i oprostiti. Tada su bili veliki pritisci. Zamjeram autoru sto je mogao u poslednje dvije godine da se obrati Cavicu i javnosti ali on je cekao ovaj poslednji sajam knjiga. Onda postaje jasno da Karganovic podrzava neku drugu opciju.
  Nece da nam pise o ulozi Biljane Plavsic i njenom priznanju genocida i zlocina u ime srpskog naroda. A ja koji sam od prvog do zadnjeg dana rata bio u borbi, ne priznajem da neko u ime mene koji se nije ogriješio prizna ratne zlocine. Bila to babetina ili Čavić!
  Medjutim evo, nek nam Karganović objasni gdje je, u vrijeme kad je Biljana dovodila SFor da ruse Banja luku i smjenjuju funkcionere SDS a dovode Dodika i Radisica, bio Stevandic i njegov Gugo Lazarevic?
  Prvo, Gugo je dao podrsku Biljani u tim desavanjima, a drugo, dao mu je podrsku i Stevandic, samo sto je on tada bio minoran u javnosti pa se ta podrska nije primijetila.
  E takvog Stevandica, kamenovani SDs u Banja Luci sad nudi kao kandidata za gradonacelnika. Ako vec pisemo o greskama, red je da pisemo o greskama svih kandidata.
  Sad ce neki mozda reci da nisam pisao o Gavranovicu, eto, ne znam čovjeka, ali lično poznajem i Čavića i Stevandića.
  To sto poznajem Čavića ponosim se tim a to sto poznajem Stevandica sramota me je.

 35. Nije Mujo pao zato sto se kockao, nego zato sto se vadio. I to na koji nacin pokusava da se vadi Cavic zvani glogov kolac? Tako sto napada one koji pokusavaju da dodju do istine. Cavic i cupo imali su samo jedan jedini nacin, jednu varijantu i opciju da se izvade iz septicke jame u kojoj su, a to je da se kloc ogradi od friziranog izvjestaja o Srebrenici koji je potpisao. Ovako,jasno je da ne odustaju od rada za unitarnu BiH po nalogu stranaca koji ih placaju. Zato zaista nije jasno sta ocekuju od Caviceve kandidature za gradonacelnika Banjaluke. Pogresno im je ocekivanje glasova i glasaca na nacin na koji ih je u Federaciji BiH dobio Lagumdzija. S ovakvim stavom, radom i politikom, Cavic je trebalo da se kandiduje za gradonacelnika Sarajeva. Ili Travnika, Zenice, Maglaja…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *