Карамбол у Вирџинији на протесту и контра-протесту (ВИДЕО)

Двадесетогодишњи Џејмс Филдс из Охаја ухапшен је под сумњом да је аутомобилом улетео у групу људи који су протестовали против десничара.

недеља, август 13, 2017 / 14:18

Полиција је објавила да је том приликом погинула 32-годишња жена чији идентитет нису открили док се обавести породица.

На интернету је објављен снимак на којем се види како аутомобил улеће у масу.

Осим тога, РТ пише да је се на фотографијама са друштвених мрежа јасно види да је Филдс био члан десничарске организације из Шарлотсвила по имену “Вангард Америка”.

Осим тога, током инцидента повређено је још неколико људи, међу којима има и оних који су у критичном стању.

У издвојеном инциденту око десничарског протеста у Шарлотсвилу погинула су двојица припадника снага безбједности након што им се срушио хеликоптер задужен да прати нереде из ваздуха.

Током самих протеста повређено је још неколико људи.

Десничари, међу којима су били представници група блиских старој расистичкој организацији Кју Клукс Клана (ККК) и неонацистима, окупили су се у знак протеста због уклањања споменика генералу Роберту Лију у градском парку Шарлотсвила. Убрзо је организован и контрамитинг људи који су протестовали против десничара.

Локални медији су прије скупа страховали од насиља пошто је у Вирџинији законом дозвољено посједовање и ношење оружја на јавном мјесту.

Власти Вирџније су прије скупа прогласиле ванредно стање како би према закону могли да распореде додатне снаге безбједности.

Роберт Едвард Ли (1807-1870) био је генерал САД, а касније командант снага Конфедерације у Америчком грађанском рату (1861-1865). Ли се сматра једним од најзначајнијих војних заповједника у историји САД.

Амерички министар правде Џеф Сешнс осудио је “расну нетолеранцију и мржњу” послије насиља у Вирџинији и навео да насиље у Шарлотсвилу “удара у срце америчког права и правде”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *