Карамарко: Ускратити подршку Србији у прикључењу ЕУ

Први човјек најутицајније опозиционе Хрватске демократске заједнице Томислав Карамарко сматра да би Србији требало ускратити безрезервну помоћ у прикључењу ЕУ, због начина на који је њен правни тим у Међународном суду правде у Хагу одговорио на хрватску тужбу против Србије за геноцид. "Србија се служи недопуштеним средствима у својој одбрани, јер (војно-полицијска акција Хрватске) ‘Олуја’ […]

субота, март 15, 2014 / 18:23

Први човјек најутицајније опозиционе Хрватске демократске заједнице Томислав Карамарко сматра да би Србији требало ускратити безрезервну помоћ у прикључењу ЕУ, због начина на који је њен правни тим у Међународном суду правде у Хагу одговорио на хрватску тужбу против Србије за геноцид.

"Србија се служи недопуштеним средствима у својој одбрани, јер (војно-полицијска акција Хрватске) ‘Олуја’ није била акција етничког чишћења, него легитимна акција ослобађања окупираног подручја од окупатора", рекао је Карамарко, пренијели су хрватски медији.

Карамарко је новинарима у Вировитици рекао да правни тим Србије у тужби против Хрватске за геноцид тврди да је САО Крајина била легална и да се у Хрватској 1991. године догодила побуна искључиво ради рушења Југославије.

ХДЗ-ов саборски посланик Владимир Шекс рекао је јуче да би након излагања српског правног тима у Хагу по тужби за геноцид, Хрватска требало да затражи објашњење и Србију упозори да, како је рекао, подршка њеном уласку у ЕУ није апсолутно безрезервна.

Иначе, током војно-полицијске акције "Олуја", почетком августа 1995. године, смртно је страдало или нестало око 2.000 крајишких Срба, а 200.000 је протјерано.

Српски правни тим је одговарајући на тужбу Хрватске за геноцид изнио податке страдалих и протјераних истакавши да су је акција "Олуја" била геноцидна намјера званичног Загреба.0 КОМЕНТАРА

  1. Ne daj Boze da mozete, tjerali bi vi nas i iz Srbije, zabranili bi vi nama da udisemo i sopstveni vazduh. U mamu vam jebem ustasku bolesnu, trebali smo vas vratiti u kameno doba jos dobre stare 1991. godine…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *