Караџић тражи статусну конференцију

Бивши предсjедник Републике Српске, хашки оптуженик Радован Караџић, тражио је од претресног већа Хашког трибунала да од 1. до 9. јуна буде одржана статусна конференција на којој би била размотрена његова здравствена ситуација и услови притвора, саопштио је Трибунал. Караџић је, такође, од претресног вијећа тражио и да размотри то што, како је навео, тужилаштво […]

четвртак, април 23, 2015 / 21:50

Бивши предсjедник Републике Српске, хашки оптуженик Радован Караџић, тражио је од претресног већа Хашког трибунала да од 1. до 9. јуна буде одржана статусна конференција на којој би била размотрена његова здравствена ситуација и услови притвора, саопштио је Трибунал.

Караџић је, такође, од претресног вијећа тражио и да размотри то што, како је навео, тужилаштво стално крши правила о објављивању докумената.

Поводом своје здравствене ситуације, Караџић је напоменуо да се његово здравствено стање није поправило од последње статусне конференције у јануару 2015. године, када је ријеч о проблему с нивоом шећера у крви.

У саопштењу из Хашког трибунала наводи се да је Караџић затражио одржавање статусне конференције, позивајући се на правило Хашког трибунала Бис /А/ 65.  0 КОМЕНТАРА

  1. Селективно монтирано политичко суђење, ови клошари немају границе у кројењу неке њихове исконструисане истине! Повукли су „доказ“ о „злочиначкој четничкој“ гранати у улици Васе Мискина испред продавнице хљеба, а по том основу су тадашње свјетске силе на челу са САД-ом, хитно увеле санцкије СРЈ и „зону забрањеног лета“ изнад БиХ!? Балистичким испитивањем дошло се до доказа да је граната испаљена са удаљености од 120 метара, а прва и најближа српска линија је била километар и по од тог мјеста!?

  2. pOTPISUJEM PRETHODNI KOMENTAR!
    SAD nastavljaju antisrpski proces saljuci svjezi dasak vjetra na svojim tenkovima, koji je silne pare procerdao prevrcuci svaki kamen trazeci Karadjica i Mladica, a izrucio je u Hag sve koje su trazili, i sad ih izrucuje.
    Osim toga , da nema njihovu podrsku, ne bi mogao da materijalno i demografski brise sa lica zemlje sve redom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *