Као што и рекосмо: Балабан предсједник Скупштине Града

Данас је одржана конститутивна сједница Скупштине Града Бања Лука. Новоизабрани предсједник Скупштине града Бања Лука је Будимир Балабан, за потпредсједника градске Скупштине изабран је Здравко Јосиповић, а замјеник градоначелника остала је Јасна Бркић. Фронтал је о оваквом расплету писао још 23. октобра, а данас су именовани још и вршиоци дужности начелника Одјељења у Администативној служби […]

петак, децембар 7, 2012 / 16:05

Данас је одржана конститутивна сједница Скупштине Града Бања Лука. Новоизабрани предсједник Скупштине града Бања Лука је Будимир Балабан, за потпредсједника градске Скупштине изабран је Здравко Јосиповић, а замјеник градоначелника остала је Јасна Бркић.

Фронтал је о оваквом расплету писао још 23. октобра, а данас су именовани још и вршиоци дужности начелника Одјељења у Администативној служби града Бања Лука. Именовани вршиоци дужности неће нужно остати на тим позицијама, јер је данас званично расписан и конкурс за начелнике тих Одјељења.

Конститутивну сједницу градске власти, која је трајала нешто мање од пет часова, обиљежила је бурна расправа позиције и опозиције у вези са именовањем вршилаца дужности Одјељења.

Како јавља Мирна Савић-Бањац, одборник из редова ДП, опозиција је одмах указали на пропусте и захтијевала да се неке праксе промијене:

– Наиме, господин Владимир Мирошљевић – ДП, указао је позицији на чињеницу да у Комисију за избор није биран ниједан члан опозиционе партије, иако је заједнички приједлог опозиције био господин Умићевић Маринко. Гдин Умићевић, као и гдин Зоран Талић (ПДП) указали су на чињеницу да је направљен још један пропуст, те се одборницима нису на вријеме (већ данас у току сједнице) доставила имена људи који су предложени за ВД начелника.

Такође је указано на то да нису достављене биографије кандидата, што је Савић-Бањац тражила, као одборник ДП.

– У складу са написаним, за мене је било неприхватљиво да подржим људе о којима ништа не знам, те сам на гласању за све ВД начелника била уздржана – каже она.

Прије почетка конститутивне сједнице, грађанска иницијатива “Парк је наш” протестима је упозорила новоизабрану власт да од ње тражи да поштује Устав, законе и људска права. Од нове власти очекују и да им се коначно достави документација о изградњи спорног пословног објекта код Медицинске електронике у Бањој Луци.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *