Као код куће: Иванић са Кормаковом о НАТО, ЕУ и изборном закону

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић примио данас амбасадорку САД-a у БиХ Морин Кормак.

четвртак, јун 29, 2017 / 17:19

На састанку је разговарано о актуелним политичким и безбједносним темама у Босни и Херцеговини и региону. Заједнички је констатовано да је неопходно интензивирати сарадњу надлежних институција у борби против тероризма.

Предсједавајући Иванић је изразио задовољство недавном посјетом делегације БиХ Бриселу, током које је, поред састанка са чланицама Сјеверноатлантског савјета НАТО-а на нивоу сталних представника, одржан читав низ састанака са представницима институција Европске уније, као и са белгијским званичницима.

Саговорници су размијенили мишљења о изазовима везаним за провођење активности из Реформске агенде. Изражено је очекивање да се активности на припреми одговора на Упитник Европске комисије у наредном периоду максимално убрзају, уз адекватно учешће свих релевантних институција и поштовање уставних надлежности, како би се створиле претпоставке да се крајем ове или почетком сљедеће године ЕК изјасни о додјели статуса кандидата Босни и Херцеговини.

Такође је разговарано и о изналажењу адекватног рјешења за измјене Изборног закона БиХ, које би уважиле интересе конститутивних народа, те омогућиле имплементацију пресуде Суда за људска права по апелацији Сејдић-Финци, као и одржавање избора у граду Мостару, те рјешавање проблема попуњавања Клуба Срба у Дому народа Парламента Федерације БиХ.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *