Кампања у дистрикту – Активности СДС, ПДП-СНС

На предизборном скупу СДС у брчанској Мјесној заједници Ражљево многобројни посјетиоци, чланови, симпатизери и поштоваци ове политичке партије на подручју дистрикта, са одушевљењем су прихватили и громогласним аплаузима поздравили кандидате са изборне листе које је представио предсједник ОО СДС Брчко Урош Војиновић.  Кандидат за посланика у Скупштини Дистрикта Ратко Стјепановић је истакао да само слога […]

уторак, септембар 18, 2012 / 13:32

На предизборном скупу СДС у брчанској Мјесној заједници Ражљево многобројни посјетиоци, чланови, симпатизери и поштоваци ове политичке партије на подручју дистрикта, са одушевљењем су прихватили и громогласним аплаузима поздравили кандидате са изборне листе које је представио предсједник ОО СДС Брчко Урош Војиновић.

 Кандидат за посланика у Скупштини Дистрикта Ратко Стјепановић је истакао да само слога Србима у Брчком може обезбиједити бољи положај у овој локалној заједници, у којој је политички амбијент другачији у односу на околне општине Републике Српске и , имајући то у виду, српски народ не смије дозволити да друге политичке партије присвајају Брчко као град само једног народа. Зато је , наглашава Стјепановић, потребно да се српски народ уједини и седмог октобра изађе на изборе у што већем броју , те тако омогући реформу свих сегмента друштвеног живота на подручју Дистрикта.

На усаглашеност Србау Дистрикту позвали су и Момчило Пољић и Миленко Симикић, кандидати за посланике у брчанској Скупштини, који су заједно са осталим кандидатима са листе поручили присутнима да на дан одлуке „гласају српски у Брчком“.

ПДП-СНС: Залагаћемо се за борбу против свих видова криминала и корупције у дистрикту

У Мјесној заједници Станови, одржан је предизборни скуп и представљање листе кандидата коалиције Партије демократског прогреса и Српске напредне странке (ПДП-СНС).

Грађанима Станова, Синиша Голић, предсједник ОО ПДП Брчко и носилац листе Коалиције ПДП-СНС, поручио је да ће се ПДП у дистрикту Брчко и даље залагати за одлучну борбу против свих видова криминала и корупције и бољи положај Срба и при томе водити умјерену националну политику, која неће дозволити запостављање српских националних, економских, културних и социјалних интереса.

Голић је истакао да је крајње вријеме да нове снаге и нови људи, изведу брчаке из политичке и економске агоније, која траје већ годинама. Синиша Голић, рекао је грађанима Станова и да се ПДП у Брчком и у Скупштини дистрикта Брчко, већ доказао као снага, која води рационалну и принципијелну националну политику и бригу о равномјерном развоју Брчког, што до сада није био случај.

Предсједник Српске напредне странке у Брчком, Миодраг Зељић и кандидат Коалиције ПДП-СНС за Скупштину дистрикта Брчко, апострофирао је, да ће се странка на чијем је он челу, борити за исте циљеве, као и њихова матична странка. Борба за безбиједан живот, посао за све, одлучно против криминала и заштита виталних интереса сваког Србина, биће наши циљеви и пут, којим ћемо без задршке одлучно корачати, без обзира на све запреке, на које можемо наићи, поручио је Зељић.

Кандидат коалиције ПДП – СНС за Скупштину дистрикта Брчко и члан ПДП-а, Милорад Којић, истакао је, да је веома важно да пољопривредни произвођачи у Брчком, буду третирани на исти начин, како и произвођачи у региону. Напоменуо је да су пољопривредници маргинализовани у Дистрикту и да подстицаји не задовољавају све потребе, јер прије свега имају социјални карактер а не развојни, иако би требало да је обрнуто.

Неприхватљиво је да брчански пољопривредници, једине преостале производне гране, немају ни регресирану нафту, вјештачко ђубриво и сјеменски материјал, као и да не постоје подстицајна средства за капиталне инвестиције у аграру, рекао је Којић, истичући да ће му приоритетни задатак у Скупштини дистрикта, бити бољи положај пољопривредника.

Домаћин трибини Коалиције ПДП-СНС у Становима, била је посланички кандидат ПДП-а за Скупштину дистрикта Брчко, Радослава Радушић, која је истакла да су ПДП-ови кадрови допринијели изградњи комуналне инфраструктуре у овој Мјесној заједници и да се ради о људима, који држе до дате ријечи и који се политиком баве искључиво, како би дали свој допринос за бољи живот свих грађана, а не искључиво појединаца, нагласила је Радослава Радушић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *