Камо протести за Глухаковића: За два мјесеца потрошио 200.000 КМ на лимузине

Само мјесец и по након што је купило луксузни аутомобил вриједан скоро 115. 000 КМ, Министарство трговине и туризма РС, на чијем се челу налази Предраг Глухаковић, набавило је још једно возило од 95. 000 КМ.

петак, август 11, 2017 / 10:12

Тако је Министарство трговине и туризма за мање од два мјесеца на нове четвороточкаше потрошило више од 200.000 КМ.

Најновији тендер доказ је да министри не намјеравају да престану да купују скупе аутомобиле, иако су рупе у буџету сваким даном све веће.

Глухаковића очигледно не брине много то што су Робне резерве пропале, као ни то што је Олимпијски центар „Јахорина“ на издисају, па се посветио обнављању возног парка.

Према документацији која је у посједу ЦАПИТАЛ-а, Глухаковићево министарство нови аутомобил купило је од фирме „Аутосервис и дијелови БЛ“, а које без ПДВ-а кошта 80.940 КМ.

Претходно је Министарство купило аутомобил вриједан 97.660 КМ без ПДВ-а, односно 114.262 КМ са ПДВ-ом, а у тада су то образложили ријечима да је „куповина неопходна јер су постојећа возила стара“.

„Министарство трговине и туризма тренутно има четири аутомобила и то два која користи министар (шкода суперб 3.6 б и Ауди А6) и двије шкода октавије 1.9 тди. Нови аутомобил је потребан због тога што су постојећи набављени прије десет година, те нема економске оправданости да се они и даље користе због високих трошкова експлоатације“, казали су раније у Министарству трговине.

Осим Глухаковића, нови луксузни аутомобил недавно је купио и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић.

 

(Цапитал.ба)2 КОМЕНТАРА

  1. Poenta je sto vise trositi na nepotrebne i suvisne stvari, jer postoji takva naredba. Cilj je da se ptrdje granica zaduzivanja i op ode nam elektroprivreda u privatne ruke kao i preostale zlatne koke. Nedaj boze opet kazem ali zivi bili pa vidjeli. A levati od gradjana ce opet padati na busanje u prsa prvaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *