Камерон објавио рат прљавом новцу у сектору некретнина

Британски премијер Дејвид Камерон најавио је борбу против „прљавог новца“ у сектору некретнина, током радне посјете источној Азији. Британски премијер је у Сингапуру отворено напао „корумпиране странце“ који купују луксузне некретнине у Великој Британији, прије свега у престижном лондонском кварту Вестминистер. Од почетка ступања на садашњу премијерску функцију, Камерон покушава да се обрачуна са утајом […]

четвртак, јул 30, 2015 / 08:34

Британски премијер Дејвид Камерон најавио је борбу против „прљавог новца“ у сектору некретнина, током радне посјете источној Азији.

Британски премијер је у Сингапуру отворено напао „корумпиране странце“ који купују луксузне некретнине у Великој Британији, прије свега у престижном лондонском кварту Вестминистер.

Од почетка ступања на садашњу премијерску функцију, Камерон покушава да се обрачуна са утајом пореза.

Током посјете Сингапуру, премијер Велике Британије отишао је корак даље у обрачуну са „страном корупцијом, која трује британски сектор некретнина“, преноси лист Фигаро.

„Нема мјеста за “прљави“ новац у Великој Британији“, изјавио је он.

Како се наводи у студији Транспаренси Интернешенела, сваки десети посјед у лондонском најпрестижнијем кварту Вестминистер у власништву је фирме која је регистрована у некој офшор зони.

У извјештају је такође објављено да око 170 милијарди евра од продаје тих некретнина потиче из „прљавих фондова“ у Шкотској и Енглеској.

У марту је ова институција објавила да је 36.342 лондонских некретнина било проблематично, јер је 38 одсто њих регистровано на фирме на Дјевичанским острвима, 16 одсто на острву Џерзи, 9,5 одсто на острву Ман а девет одсто на Герзнију.

Камерон је током своје посљедње предизборне кампање обећао да ће се обрачунати са „корумпираним странцима који у својим рукама имају гомилу прљавог новца“.

Већ годинама они су предмет жестоких критика због куповине луксузних некретнина у Великој Британији.

Камерон је током предизборне кампање обећао и да ће „учинити све како Краљевство не би постало уточиште корумпираног новца из читавог свијета“.

Британија очекује да ће кроз обрачун са „прљавим новцем“ у сектору некретнина потврдити своје економско оздрављење и допринијети угледу земље у иностранству. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *