Како штеди Савјет министара

Савјет министара БиХ донио је јуче сет правилника с циљем системског уређења и остваривања буџетских уштеда од око 2,7 милиона КМ на годишњем нивоу у областима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ, службених телефона и средстава репрезентације. Из Савјета министара БиХ саопштено је да ће доношењем правилника о условима набавке и начину […]

петак, март 21, 2014 / 09:28

Савјет министара БиХ донио је јуче сет правилника с циљем системског уређења и остваривања буџетских уштеда од око 2,7 милиона КМ на годишњем нивоу у областима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ, службених телефона и средстава репрезентације.

Из Савјета министара БиХ саопштено је да ће доношењем правилника о условима набавке и начину кориштења службених возила у институцијама БиХ бити избјегнута различита и произвољна рјешења институција БиХ у области набавке аутомобила која су постојала у претходном периоду.

Примјеном овог правилника возни парк ће бити смањен за око 100 службених возила која се користе у институцијама БиХ, односно биће остварена буџетска уштеда од око 900.000 КМ на годишњем нивоу.

Усвајањем правилника о кориштењу службених телефона биће остварене уштеде у буџету институција БиХ од око 700.000 КМ.

Правилником о кориштењу средстава за репрезентацију за 1.104.572 КМ смањује се годишњи лимит репрезентације за све институције.

С обзиром да је за провођење ових правилника неопходно донијети посебне правилнике унутар институција, њихова примјена ће почети 1. јануара наредне године.

Задужена су министарства и друге институције које нису у цијелости реализовале закључке Савјета министара БиХ да их без даљег одлагања у цјелости спроведу, те да убрзају активности за закључке чија реализација захтјева дужи временски период или сарадњу са другим институцијама.

Закључено је да и убудуће реализација закључака Савјета министара треба да буде приоритет свих министарстава и других институција.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *