Како је папа одбрусио израелском премијеру

Исус није говорио хебрејским, већ искључиво арамејским језиком, високим је тоном одбрусио папа Фрациско израелском премијеру Бењамину Нетанијахуу на састанку у Јерусалиму након што је овај рекао Папи како је Исус Христ био близак Јеврејима и говорио је хебрејским језиком. То је била једна од мноштва препирки између папе и израелског премијера који католичком поглавару […]

четвртак, мај 29, 2014 / 08:18

Исус није говорио хебрејским, већ искључиво арамејским језиком, високим је тоном одбрусио папа Фрациско израелском премијеру Бењамину Нетанијахуу на састанку у Јерусалиму након што је овај рекао Папи како је Исус Христ био близак Јеврејима и говорио је хебрејским језиком.

То је била једна од мноштва препирки између папе и израелског премијера који католичком поглавару није могао опростити што се зауставио поред зида који су изградили Израелци на Западној обали, те се ту помолио.

Друга препирка догодила се, према писању арапских и израелских медија, када је Свети Отац непланирано застао по властитој жељи покрај споменика за жртве тероризма који се налази у близини.

– Палестинци су терористи и крволочни! За разлику од њих који своју дјецу уче убијању, ми своју учимо да буду мирољубиви. И то је био један од разлога подизања заштитног зида покрај којег сте застали и молили – нагласио је Нетанијаху папи Франциску који му је одмах одговорио: – И ви отимате земљу Палестинцима и градите јеврејска насеља… То није мирољубива политика.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *