Како је нестао један авион

Пробијајући се кроз магле и облаке времена, авион некако је доспио до неба испод којег се налази Балканско полуострво. Македонија Без проблема прелетио Грчку; пилоти упитали контролоре лета у Атини: Изнад које смо сад земље? Услиједиле су секунде тишине. Пилот је питао поново, одговора није било. Када су питање промијенили у: Да ли је ово […]

среда, март 12, 2014 / 19:28

Пробијајући се кроз магле и облаке времена, авион некако је доспио до неба испод којег се налази Балканско полуострво.

Македонија

Без проблема прелетио Грчку; пилоти упитали контролоре лета у Атини: Изнад које смо сад земље?

Услиједиле су секунде тишине. Пилот је питао поново, одговора није било. Када су питање промијенили у: Да ли је ово Македонија, са друге стране се зачуло само ‘ту, ту’.

Једва избјегли огромну статуу Александра Македонског у Скопљу и нашли се изнад Србије.

Србија

Српски контролори: Да ли летите из Абу Дабија, или Дубаија можда?

Пилоти не стижу да одговоре. Авион почиње да се распада, један добар дио репа авиона на којем се налазио стари грб авио компаније, отпао је.

Током покушаја принудног слетања авион закачио заосталу НАТО бомбу из 1999. године, која је направила рупе у трупу и натјерала путнике за све окриве пилота.

У Србији авион сазнаје да мора у ЕУ, јер другог правца из Србије нема.

БиХ

Климави авион улијеће у ваздушни простор БиХ. Лети према Сарајеву гдје га прво оптужују за агресију, а убрзо лијепо дочекују када су сазнали да је из из једне, њима пријатељске земље. Посада сазнаје да не може у ЕУ тек тако већ да мора испунити одређен услове. Не стигавши да чује који су то још услови Остали, авион окреће према сјеверо-западу.

У Маховљанима фешта, црвени тепих, камере и новинари.

Колика вам субвениција треба?, питају званичници Републике Српске.

Али ми не можемо никога возити, пуни смо, каже пилот.

Нема везе, важно је да се лети, одговорише Срби и уручише му кофер од милион конвертибилних осмјеха из буџета. Путници скрећу пажњу пилотима да мало јужније постоји такозвани Трећи аеродром, али пилот на уређајима и мапама није јасно уочио о чему се ради.

Хрватска

У Хрватској авион је задесила Олуја. У магновењу не схвата да је већ у ЕУ. ТеЕхтнички оштећен и очишћен и стиже до словеначких граница.

Словенија

У Словенији Избрисан као и 26 хиљада грађана, које је та држава 1991. године прекрижила у евиденцији, само зато јер су долазили из јужнијих југо република.

Отад му се губи траг.0 КОМЕНТАРА

  1. Malocas BIG radio objavi sumnju da postoji mogucnost da je nestali Maleziski avion sletio na Trebinjski aerodrom..

    Moje saucesce porodicama putnika, ne zelim njih vrijedjati

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *