Какав сексизам: Кери Сноудену поручио да буде мушко

Амерички државни секретар Џон Кери рекао је бившем службенику Агенције за националну безбједност /НСА/ Едварду Сноудену да „буде мушко и врати се у САД“. Керију је постављено питање о Сноудену након интервјуа који је бивши службеник НСА дао за америчку медијску кућу Ен-Би-Си, током којег је изјавио да "није намјеравао да оде у Русију", али […]

среда, мај 28, 2014 / 13:29

Амерички државни секретар Џон Кери рекао је бившем службенику Агенције за националну безбједност /НСА/ Едварду Сноудену да „буде мушко и врати се у САД“.

Керију је постављено питање о Сноудену након интервјуа који је бивши службеник НСА дао за америчку медијску кућу Ен-Би-Си, током којег је изјавио да "није намјеравао да оде у Русију", али да је "био приморан јер му је Вашингтон укинуо пасош".

Кери је изјавио да је "за тако паметног момка, Сноуден дао веома глуп одговор".

"Уколико Сноуден жели да се врати у САД, средићемо лет већ данас. Сноуден треба да се појави у САД и свој случај изнесе пред америчким народом", рекао је Кери.

Сноуден је раније изјавио да је прошао обуку за електронску шпијунажу и одбацио наводе да је био само аналитичар нижег ранга. Он је медијима открио постојање тајног америчког програма за електронску шпијунажу широм свијета.

Сноуден /30/ је побјегао из САД 30. маја 2013. године, а сада живи у Русији, гдје је добио привремени азил.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *