Какав резултат Партизану треба за пролаз у Топ 16

Партизан, Бамберг и Лијетувос Ритас улазе у мечеве одлуке са идентичним скором (2-7), с тим да је Бамберг у предности јер једини зависи само од резултата своје утакмице. Ако првак Њемачке идућег четвртка код куће побиједи Партизан, сигурно ће се пласирати у Топ 16 фазу. Црно-белима значи то што неће морати да "јуре" шест поена […]

четвртак, децембар 13, 2012 / 00:13

Партизан, Бамберг и Лијетувос Ритас улазе у мечеве одлуке са идентичним скором (2-7), с тим да је Бамберг у предности јер једини зависи само од резултата своје утакмице.

Ако првак Њемачке идућег четвртка код куће побиједи Партизан, сигурно ће се пласирати у Топ 16 фазу.

Црно-белима значи то што неће морати да "јуре" шест поена разлике. Довољна ће им бити било каква побједа, под условом да Лијетувос Ритас изгуби од Бешикташа у Истанбулу. Ако тај предуслов не буде испуњен, биће мало и "плус 30".

Бешикташ (4-5) се налази у специфичној ситуацији. Не може ни горе ни доле са треће позиције, међутим, питање је да ли тренер Ерман Кунтер смије да дозволи четврти пораз у последњих пет кола?

И док ће Партизан навијати за пораз Литванаца, они ће прижељкивати побједу Партизана – тада би Лијетувос заузео жељено, четврто мјесто, на основу "плус седам" у међусобним мечевима са црно-белима.

Читава ова комбинаторика одређена је исходом утакмице у Виљнусу у петак, гдје су Немања Недовић и другови побиједили Бамберг резултатом 67:62, што значи да нису надокнадили 84:78 из првог сусрета.

У последњем минуту су са 61:58 отишли на 67:59, а затим извршили "харакири". Леон Радошевић промашио је друго слободно бацање, а Сеибутис две секунде прије краја, далеко од коша, фаулирао Шерода Форда.

Овај је погодио прво, промашио друго бацање, да би омалени Џон Голдсбери ухватио одбијену лопту и уз звук сирене је смјестио у кош, уз помоћ табле.

Судије су прегледале снимак и потврдиле да погодак важи…
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *