Кадија те тужи, кадија ти суди!

БИЈЕЉИНА – Високи представник у БиХ Валентин Инцко најавио је да ће у априлу рехабилитовати неке од функционера које су смијенили његови претходници. Не желећи да прецизира о којим функционерима је ријеч, Инцко је за БН телевизију рекао да ће у априлу бити донесен одређени број одлука, наводећи да сви случајеви нису исти, јер нису […]

среда, април 13, 2011 / 11:01

БИЈЕЉИНА – Високи представник у БиХ Валентин Инцко најавио је да ће у априлу рехабилитовати неке од функционера које су смијенили његови претходници.

Не желећи да прецизира о којим функционерима је ријеч, Инцко је за БН телевизију рекао да ће у априлу бити донесен одређени број одлука, наводећи да сви случајеви нису исти, јер нису покренуте истраге о свим смјенама.

"Али, вјерујте ми, још овај мјесец биће одређених одлука", додао је Инцко.

Тренутно се, каже, не очекују нове одлуке о санкцијама против неких политичара.

"Али, увијек је све могуће", додао је Инцко.

Инцко је у августу 2009. године укинуо санкције за бившег лидера СДС-а Драгана Калинића, те за Саву Крунића, Јову Космајца и Немању Васића, које је у јуну 2004. године са функција смијенио тадашњи високи представник Педи Ешдаун због, како је образложио, опструисања имплементације мира.

Ова четворица у јуну 2004. године смијењени су са јавних функција и функција у политичким странкама, а донесеном одлуком ови појединци се не враћају на функције на којима су се налазили у вријеме када су смијењени.

Ешдаун је у јуну 2004. године смијенио Калинића, тадашњег предсједника Народне скупштине РС и лидера СДС-а, и још 58 више и средње рангираних службеника у РС. Немања Васић је смијењен са функције директора тадашње Дирекције за путеве РС, Саво Крунић са позиције директора "Српских шума", док је Јово Космајац смијењен са функције директора Фонда ПИО.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *