Кад портпароли не раде свој посао: За Малешевића је аутомобил статусни симбол

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић изјавио је да се службена возила у Влади Српске набављају према уредби и да министри не крше прописе, те оцијенио да се у вези са овим питањем у јавности “дигла велика прашина”.

петак, август 25, 2017 / 12:39

Коментаришући потписивање петиције да се ограничи буџет за куповину службених аутомобила, коју је организовала организација “РеСтарт Српска” прије три дана, Малешевић је синоћ новинарима у Новом Граду рекао да би уредба могла бити другачија, али да је њоме прописано да се сваких пет година мијењају аутомобили.

“Могу та возила бити јефтинија, не патим ја да се возим у скупом аутомобилу. Тај аутомобил који набављамо, набављамо за Министарство, никако за министра. Неће министар аутомобил понијети са собом, пошто је кратак период до краја мандата”, навео је Малешевић.

Он је истакао да аутомобил помаже у обављању послова, али да је на неки начин и статусни симбол.

Малешевић је рекао да у демократском друштву људи имају право да мишљења исказују на разне начине, па и незадовољство, иако са неким коментарима није сагласан јер треба имати аргументе на основу којих се нешто оцјењује.

Министар просвјете Српске сматра да, када је ријеч о цијени аутомобила, треба размишљати шта је дугорочно исплативо, односно да ли се исплати куповати јефтинији аутомобил којем ће прије требати поправка.4 КОМЕНТАРА

 1. Овај туњавац је само овим допринио да се још бар стотињак младих који се ев.колебају за одлазак одавде то и преломе.

  Овак0 „смислена“ изјава не пристаје ни министру за водовод и канализацију, а камоли министру просвете.
  Ал’ добро, какав БАЈА тави му и министри, какви министри таква и влада, каква влада таква и власт и држава…каква власт и држава зато и младост безобзирно бјежи из ње…,

 2. У овако осиромашеној „држави“ , статусни симбол су и нове гаће а камоли Ауди. Можда да министри ходају у гаћама пошто је народ већ гологуз.
  Води нас
  уважени политиколог ,
  који је довео народ
  до дупета голог.

 3. Какав предсједник такав премијер, какав премијер таква влада, каква влада такав министар. Шта рећи, а не заплакати??? Имам ријеч од само три слова: „Фуј!“.

 4. Ministar se nije snašao.

  Statusni simbol i dignitet instutucije su možda i slični pojmovi ali nikako nisu isti. Audi A6 je auto više srednje klase – biznis klasa. Ministar koji bi vozio auto niže klase – na neki način bi rušio dignitet institucije na čijem je čelu.

  Nije rješenje u pojedinačnom kidisanju na one koji su došli na red za obnovu voznog parka već je neophodno u potpunosti izmijeniti propise i protokole po pitanju ministarskih vozila i njihove pratnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *